Ijsland, Dag 3

De tijd gaat hard hier! Maar de vermoeidheid begint ook een beetje toe te slaan. Zoveel indrukken, zoveel pracht. Het is hier veel en lang licht. Ik heb het rond een uur of twaalf al redelijk donker zien worden, maar om 5 uur was het vollop daglicht. Ik weet eigenlijk niet hoe kort de nacht hier duurt, maar het voelt kort. Dat is heerlijk en lekker, maar wel even wennen :). Vanmorgen ging het opstaan dan ook wat trager en zaten we om 08:15 uur aan het ontbijt bij de leuke Anna in de lodge waar we gisteren gestrand waren. Wat hebben we vandaag gereden (260km):
Grotere kaart weergeven We zijn begonnen met tanken en wat boodschapjes doen zodat we in het hotel weer versnaperingen en drinken zouden hebben (niet dat we al een idee hadden hoe onze volgende eruit zou zien en waar hij ligt. maar goed, dat is toch wel prettig om te hebben). Weer lekker onze trouwe 4x4 in, naar een grote krater Grábrók (restant van een vulkaan). Na de vulkaan zijn we doorgereden naar het schiereiland Vatsnes. Bij mooi weer was het een aanrader om dat rond te rijden. Toen we aan de tocht begonnen was het stralend weer. Bij de eerste bergketen was dat bekeken. Spontaan in dikke mist rijden. Omdat het wel een bergketen van + 400 meter was hadden we hoop dat het aan de andere kant beter zou worden maar helaas. De mist verdween inderdaad maar de bewolking bleef. Toch het schiereiland opgereden en heerlijk gelunched met baconburgers en onionrings. Op het schiereiland mooi omgevingen gezien en loslopende paarden en schapen. Je zou je brievenbus, maar vinden met een paard ertegenaan die zijn nek aan het krabben is….Verder een beetje India, er stonden weliswaar geen koeien op de weg maar paarden zijn ook niet geinig als ze niet wegwillen..hehheh. Op het eiland ook een rots bekeken dat het openbare toilet van de lokale vogelpopulatie is. Hij heet serieus iets als Hvitserkur, wat “het witte shirt” betekend. Daarmee bedoelen ze dat hij continue onder de vogelpoep zit :D. De IJslanders zijn wel vaker erg practisch in het bedenken van namen. Overigens nog een ander grappig detail: de overheid zet bij alle huizen gewoon bewegwijzering neer die laat zien welke familie in het betreffende huis woont :D. Na het eiland zijn we doorgereden naar de plaats van overnachting. Onderweg nog eens de weg verloren aan de mist, maar die was snel weer terug. Het gasthuis hier is weer harstikke fijn. Enorm mooi en luxe, alhoewel het vanaf de buitenkant niet veel soeps lijkt. Van binnen is het luxe en warm, iets wat we erg waarderen, nadat we vooral bij het bekijken van de vogelrots erg bevroren waren :). De bergschoenen en jas die ik van mijn vader had meegekregen zijn meer dan welkom :). Eigenlijk wilden we hier ook nog een foto van het uitzicht plaatsen, maar de upload is hier helaas erg traag. We hebben onze maximum wachttolerantie gehad met de huidige foto’s ;). Morgen meer!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous