Review -gebruik- Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S2Herman vroeg of ik een review wilde schrijven over de Samsung Galaxy S2. De reden van deze vraag was zodat hij straks meteen aan de gang zou kunnen met zijn zojuist gekochte S2, welke eerdaags wel op de mat zal liggen. Vandaar mijn besluit om in plaats van een review vooral een stuk te schrijven over mijn gebruik van deze foon :D.

Rooten of niet rooten?

Dat is meteen de eerste vraag die ik had. Heeft het zin en wat zijn de gevolgen? Dit wil je natuurlijk besluiten voor je de boel echt in gebruik neemt. Het antwoord bleek gelukkig eenvoudig: Jah. Het is makkelijk om te doen en het mag. Google heeft laten weten dat je wanneer je root geen video’s meer mag huren, verder is het toegestaan. Lijkt me een redelijke trade-off? :) Ook Samsung legt je geen haarbreed in de weg. Sterker nog: ze staan het toe en voegen enkel een uitroepteken aan je boot toe, dat je een custom rom boot. Overigens is die ook al weer weg bij me :). Het “Waarom rooten?” is natuurlijk een relevantere vraag. Daar had ik oorspronkelijk 1 reden voor: het kunnen gebruiken van Titanium Backup. Deze app leek me onwijs handig en er was root voor nodig. Ondertussen heb ik er al aardig wat redenen bijgekregen, een aantal hacks die mijn toestel fijner maken. Maar die zullen we verderop nog wel tegenkomen…

Fijne apps

Titanium BackupTitanium Backup

Zoals je hierboven al las was dit mijn oorspronkelijke reden om de telefoon te rooten. Deze App is in staat je gehele telefoon te backuppen, inclusief userdata en settings. Vervolgens kan hij gescheduled incremental backups uitvoeren. Hiermee kan je je gehele telefoon dus eenvoudig restoren. Daarnaast moet deze restore zelfs tussen verschillende versies van Android werken. Lijkt me heerlijk dus. Helemaal briljant aan deze app is dat hij ook nog eens de functionaliteit sync to dropbox mogelijk maakt. Kortom, je hele telefoonbackup staat online in je Dropbox. Hoe vet is dat :D.

Twitter

Mjah, wat moet ik hier verder over zeggen? De officiële twitter-app vind ik bij verreweg de fijnste client die er is voor Android. ;andries hangt bijvoorbeeld nog stevig Tweetdeck aan, maar ik vind hem ruk. **Send to DropboxDropbox** Ook deze lijkt me duidelijk. Werkt super en als je van de iPhone afkomt zal je al snel beginnen te merken waarom Android en dan met name Context-Sensitive werken top is. Je kiest in welke app dan ook “Send to” en tussen je keuzes staat na deze installatie “Send to dropbox Folder”, zoals eigenlijk vrijwel alle andere software die iets met input of files zou kunnen doen.

WhatsApp

Deze spreekt ook wel voorzich.

Sports TrackerSports tracker

Sports tracker is van oudsher mijn favoriete sports-app. Goede logging van allerlei gegevens op een prettige wijze gepresenteerd, compleet met “social-network” eromheen. Super geschikt om te fietsen, rennen of wat dan ook. Hij ondersteund de polar wear bluetooth hartband. Ik vind het een bijzondere aanrader. Deze is sinds een maand beschikbaar voor de iPhone en sinds een week ook voor Android.

GMail

Een heel wat betere app dan de standaard email app van Samsung. Ik gebruik nu in de praktijk voor mijzelf de GMail app, voor mijn werkmail gebruik ik de samsung mail app.

Waze

Een soort tomtom hd traffic, maar dan gratis door mensen die bijdragen op vrijwillige wijze. Steeds een beetje meer volwassen is het er toch 1 om in de gaten te houden.

Repudo

Ook beschikbaar voor iPhone, een geocaching achtige, welke digitale objecten op plaatsen door de wereld kan achterlaten, welke door mensen terplaatse kunnen worden opgepikt.

Google Goggles

Eigenlijk meer omdat het freaky is wat hij allemaal herkend. Werkt beter dan de iPhone app op dit moment, erg leuk om mee te spelen. Werkt als barcodescanner, maar herkend ook veel objecten.

Reader

De officiële Google Reader client. Erg goed en prettig in het gebruik wanneer je google reader gebruikt.

KeePassDroid

Als je KeePass gebruikt, een wachtwoorden database, mag deze natuurlijk niet missen in combinatie met Dropbox.

IMO

Op dit moment wat mij betreft de beste Android IM client.

Rabo Bankieren en SMS betalen

Lijkt me duidelijk wanneer je daar bankiert, alhoewel SMS betalen voor iedereen is.

Wifi Analyzer

Geen screenshot omdat ik hier enkel tussen bedrijfsnetwerken zit, maar een grafisch overzicht van alle netwerken binnen bereik. Compleet met kanalen etc. Erg prettig om even te kunnen vinden waar je het slimste met je eigen app gaat zitten, of gewoon om te zien wat er om je heen gebeurd.

QR Droid

Wat mij betreft verreweg de beste QR scanner voor Android.

ShootMe

Simpele app die zorgt dat je screenshots kan maken door je telefoon te schudden. Je kan standaard op dezelfde wijze als op de iPhone screenshots maken, maar met deze lukt het gewoonweg beter met dialogen etc. op het scherm. Root voor nodig!

Flashlight

Een zaklamp functionaliteit. Veel slimme opties, werkt heerlijk. Gewoon de gratis versie.

Docs

Als je googledocs gebruikt is dit je dropbox achtige client.

ConnectBot

SSH client voor op android. Mijn voorkeur!

SoundHound

Gewoon de gratis versie om direct muziek te herkennen die op de radio is.

2X Client

Gratis remote desktop client voor Windows.

GTasks

Google tasks, maar dan met reminders, synct volledig met je google tasks. Heerlijk en overzichtelijker dan wat je van google krijgt!

DelayedLock

Heb ik voor betaald. Zorgt dat je telefoon niet meteen weer gelocked is als je het scherm 2 seconden uit had. Hoge kwaliteit van leven inruil, is het geld meer dan waard.

3G Watchdog

Gratis versie, kan je je internetverbruik eenvoudig zien.

SwiftKey

Wat mij betreft bij verreweg de fijnste en snelste input voor je telefoon. Maand trial, daarna zonder scrupules voor een euro gekocht ofzo. AddFree Blocked adds in gratis apps en sites. Werkt fantastisch goed. Requires root.

Location Spoofer

Je raadt het nooit, requires root. Wat je ermee kan laat ik aan je fantasie over.

Games!

Ja, games horen er ook bij. Hier een korte opsomming van wat ik echt leuk vind.

Alchemy

Zelf elementen maken. Heel dom, heel suf, toch leuk!

Angry Birds

duh.

Battleheart

Voor betaald, erg leuk om te doen vind ik.

Robotek

Gratis game, ik blijf hem spelen. De leukste wat mij betreft zelfs. 1 keer een 60ct inapp purchase gedaan zodat ik ook duel en recharge mag doen voortaan. Bizar leuk als je hem even door hebt.

Comments oude systeem

Evert Jan -

Zelf geef ik de voorkeur aan Tweetdeck boven de standaard Twitter client, omdat je in Tweetdeck ook meteen je Facebook kunt bijhouden. Niet alle opties van de standaard FB client, maar volgens mij werken de notificaties wel stukken beter. Gebruik Google Goggles eens om een sudoku in te scannen en verbaas je over het resultaat. :) Ik gebruik geen KeePass, maar Lastpass. Prima app voor, al mis ik daar wel een stukje integratie met de default browser. De Evernote app is ook erg handig, voor als je een Evernote account hebt. ES File Explorer is een simpele, maar handige file browser. Dan natuurlijk App 2 SD Free, om je te waarschuwen als een nieuw geinstalleerde app naar je SD-card verplaatst kan worden. De LinkedIn app is inmiddels ook aardig stabiel en handig. Voor een stukje backup (geinstalleerde apps en settings etc. worden bij mij al onthouden door HTC Sense, aangezien ik een HTC Desire HD heb) gebruik ik SMS Backup+, wat je smsjes en je call-log kopieert naar specifieke labels in je Gmail. De WordPress app is ook wel handig voor het modereren van reacties en zelf reageren. Dan last but ook een beetje least… mijn favoriete game: Coin Pirates. Een soort combinatie van Coin Dozer en een fruit machine. Stelt niet veel voor, maar erg verslavend… Have fun!

Steph -

Die SMS Backup+ ziet er meer dan veelbelovend uit! De rest ga ik ook bekijken, maar SMS Backup+ nu :)

Mattijs -

Ik heb blij met mijn Cyanogenmod 7 op m’n Desire. Daar zitten standaard al wat dingen in (DelayedLock, Flashlight, SSH client, Apps2SD). Komt met een boel tweakbare settings. Wat ik ook een MUST vind, USB/WiFi tethering… van apple mag dat niet, maar android doet er niet moeilijk over. Ook fijn in combinatie met een WiFi iPad :) Kom ik bij een PC zonder internet? USB tethering aan en gaan. Je kan zelfs WiFi over USB tetheren :) Handig als er wel WiFi is, maar je het niet in je PC hebt zitten :)

Steph -

Dat zit dan wel weer standaard in de Samsung firmware, tethering :). Dus daar zijn geen apps voor nodig :). En ik heb Cyanogen overwogen, maar ben eigenlijk blij dat ik nu met een bijna originele rom werk :). Maargoed, blijft een interessante zaak…

Frederik Muller -

Pulse is ook tof. Een soort grafische schil rondom je rss feeds heen. Voor twitter gebruik ik overigens Twicca, werkt ook erg prettig. Qlikcam is ook makkelijk, maakt foto’s zonder de display op te starten. Handig als je snel een foto wilt maken van iets. Qua games is Contract Killer ook best grappig. Al speel ik vooral veel Wild West Sheriff.

Steph -

Ik ga pulse eens checken, evenals Twicca (heb ik echt nog nooit van gehoord). Het is me ondertussen wel duidelijk dat ik vaker dit soort stukjes moet schrijven. Klusje om te doen, maar de comments hebben me aan zulke leuke dingen geholpen al! :) Bedankt zeg :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous