Social Media Day 040

Gisteren ging ik nogal spontaan met Claudia naar Social Media Day 040. Spontaan, omdat Claudia eigenlijk had laten weten dat ik mee moest en een kaartje geregeld had. Prima, leuk en assertief natuurlijk, dus ik ging wel onbevangen mee. Social Media Day blijkt een internationaal initiatief, dat in Nederland geen navolging kende. Tot @CoachSander en @Marcel040 besloten daar verandering in te brengen en maar wat te organiseren. Hoe kon het ook anders dan terechtkomen in Eindhoven, de Nederlandse kennis-stad. Als klap op de vuurpijl kwam het ook terecht in een markante locatie: het oude gebouw van Philips Natlab. Iets waar je als Brabander toch wel een gevoel van trots bij hebt ;). Al snel ontdekte ik dat ;glenn hier ook rond hobbelde met Rob en Patrick, P&G had namelijk besloten te sponsoren, groot ook! Zo’n beetje hun halve magazijn werd batenloos uitgereden. Erg gezellig dus. Zoals aangegeven was de locatie het oude leeg staande Philips Natlab. Lege vervallen ruimtes, graffiti, het zitten op kartonnen stoeltjes en de van iedereen voor iedereen mentaliteit (zelf eten meenemen en delen, gratis presenteren etc.) maakten het een zeer typische intieme sfeer. Je voelt je alsof je erbij hoort, zelfs al wist ik in het begin niet eens waar ik was ;). Een krachtige sfeer, een krachtige onder ons mentaliteit, maar vooral een openheid en vriendelijkheid die me bijzonder beviel. En je hoefde niet stiekum te doen als je je twitter ondertussen wilde checken ;). Met Claudia heb ik aardig wat dingen bijgewoond:

  • een presentatie over het gezin 2.0 (meer daarover op haar site)
  • een presentatie van het postzegel van Eindhoven project en de voor aankonding van eVENT040, een alternatief op de huishoudbeurs voor mannen ;) door @Noud
  • een presentatie van de internetredactie van het Eindhovens Dagblad, over hoe ze met nieuws, twitter en dat soort zaken omgaan. Hierbij was het grappig om te merken hoe ze met info en zaken omgingen. De stevige wedstrijd tussen journalistieke integriteit (natrekken, verifiëren) tegen de snelheid van online nieuws. Grappig was dat ze hierbij een punt maakten over de persvoorlichting en online activiteit van de politie in Eindhoven, waar ze leuk bijval en een interessant gesprek over kregen met @brigadierSTRYPi.
  • Een interessante sessie van @jwalphenaar over personal branding, welke zich vooral richtte op hoe werknemers en werkgevers zich zouden moeten gedragen in de nieuwe wereld die ontstaan is aan de hand van Social Media. Personal Branding is niet hot of hip, maar de werkelijkheid. Relaties betrekken zich tot personen. Personen zijn hun eigen merk en netwerk, waarin relaties de persoon vaak maken. Wees je hier bewust van, cultiveer en stimuleer dit. De presentatie vind je overigens hier :).

Weer wat nieuwe mensen gevolg op twitter en er ook weer leuke volgers bij. Een bijzondere avond, met bijzondere mensen. Dat moet toch naar meer smaken? Ik ben er het volgend jaar weer. Misschien regel ik dan zelfs mijn eigen kaartje ;).

Comments oude systeem:

ElluhZelluf -

Leuk verslag, wil nog wat historische feitjes aan toevoegen… 30 Juni is dit jaar voor de tweede keer door Mashable uitgeroepen tot Social Media Day. Wereldwijd zijn er evenementen en bijeenkomsten georganiseerd; ook in andere steden van Nederland. In 2010 is in grote getale socialmedia-minnend Eindhoven naar de High Tech Campus afgereisd voor een prachtige en grootse bijeenkomst met lezingen op The Strip. Er is nog lang nagepraat over SMC040 BIG, georganiseerd door Social Media Club Eindhoven. Dit jaar was @JWalphenaar aanvankelijk gevraagd voor een lezing op de #SMDaybe in Antwerpen. (De Belgische variant is overigens vet gehyped door diverse NL online media… ) JW is een van de motoren van #SMC040, beseffend dat zijn afwezigheid in Eindhoven wellicht het uitblijven van een SMDay040 zou betekenen, zette Sander aan het denken en die vroeg aan JW hoe die het zou vinden als hij het event verder zou vormgeven… Ik zelf werd benaderd om mijn mini-event #sushinferno te doen en zo ook voor het hele gezelschap van ca 100 mensen sushi te maken, dat werd te gek. Cateraar werd gezocht en iets gevonden voor 15 eu de man. Ik ben van ‘leuke dingen doen voor weinig geld’ en stelde voor om de #BYOpicknick om te zetten in het #BYOdinner format… Er is geritseld, gehusseld, getweet en geretweet, zieltjes gewonnen, ideetjes uitgewerkt, kaartjes gekocht en gekokkereld, er zijn mensen bij elkaar gebracht! Ook al zat ik niet officieel in de organisatie ben er stiekem toch heel druk mee geweest en heb veel uit mijn netwerk ingebracht en trots op eindresultaat! De rest weten we nu … Het was een te gekke dag! #SMDay040 was Trending topic op 2 gsteren! Mijn telefoon lag gister thuis, dus ben ik als twunkie 100% offline geweest tijdens het event, niet afkicken, want alles was er ‘in real life!’ Jeuj IlovemyTwitterfamily !

Steph -

Hahhah, leuk verhaal en veruit het meeste is nieuw voor me (had ik al gezegd dat ik niet echt wist waar ik heen ging? ;) ). Het was erg leuk en bedankt voor je extra info. Daarnaast bedankt voor jouw persoonlijke bijdrage aan iets waar ik gisteren van genoten heb! :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous