Nieuwe serie: Alphas

AlphasDeze serie is een verrassing voor me. Na de synopsis gelezen te hebben kwam het me voor dat het mensen waren met iets verhoogde standaard mogelijkheden. Tenminste, dat was waar de nadruk op gelegd werd. Dat het allemaal niet zo ver gezocht was en kort bij de werkelijkheid zat. Daar werd ik redelijk cynisch van. Uiteindelijk hebben we hem toch maar geprobeerd. Kort bij de werkelijkheid? Nee! De moeite? Jazeker :). De serie is wat mij betreft een kruising tussen X-Men en Heroes. Mensen hebben bepaalde vaardigheden verder ontwikkeld. Deze worden verzameld in een team onder begeleiding van een soort psycholoog/onderzoeker die een beetje gedwongen wordt om deze mensen ook in te zetten om zaken op te lossen. Een soort mutants dus, onder begeleiding van een soort professor Xavier. In dit geval zijn hun specialiteiten echter wat dichter bij de werkelijkheid gehouden (in de meeste gevallen). Het charmante aan de serie is de volledige puinhoop die het team is. Het is geen superteam dat getrained is om met vreemde situaties om te gaan. Het is meer een team van verschillende oorsprong dat probeert een plaatsje in de maatschappij te hebben. Onder de zaken door loopt een verhaal waarin er twee stromingen ontstaan (als in X-Men), mensen die geaccepteerd willen worden en mensen die acceptatie af willen dwingen. Toch zit dit goed en leuk in elkaar. Ik denk dat het misfits gehalte me het meeste trekt aan deze serie. Voorbeelden van hun krachten:

  • Volpompen met adrenaline: Op deze manier even super sterk zijn.
  • Electromagnetische straling zien: Telefoonstraling en andere zaken gewoon echt zien.
  • Fysieke oorzaak en gevolg goed kunnen inschatten: Een keten van gevolgen in werking zetten door goed te kunnen inschatten wat de uitwerking van een fysieke handeling is.

Kijk in ieder geval de trailer eens :). Ik vind hem onverwacht leuk en dus een aanrader!

Comments oude systeem

Steph -

Ja, ik vind het bijna komisch hoe ze het hebben weggezet met de ziekte :). Het rommelige grappige geheel maakt dat ik hem blijf volgen :)

Jeroen -

echt een toppert dat ^^ kben er ook heel blij mee dat ze die zwarte humor door het serieuze ziekte-aspect hebben gemieterd :-) ze hadden er ook voor kunnen kiezen om t nog veel dramatischer neer te zetten maar dat doen ze niet.

Steph -

Hahhah, die mening deel ik niet helemaal :).

Jeroen -

klinkt wel leuk :-) binnenkort eens een kans geven. Breaking Bad al gezien?

Steph -

Jazeker, die vind ik erg grappig :) Ben nog maar net begonnen, maar veelbelovende serie :)

lucky -

Ik heb een paar afleveringen gekeken maar nee dit is geen serie voor mij. Heroes vond ik geweldig, x-men ook maar deze serie is gewoon te simpel van opzet. Bijna beetje een kinderserie ;)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous