Pack4dreamhack: De 2e dag

Nederland eilandOndertussen zitten we voor de 2e dag in ons Nederlandse eilandje. Ik begin hier redelijk te wennen. Nu ik denk ik voor het eerst in 13 jaar op een lanparty ben waar ik echt geen functie of rol heb moet ik er gewoon maar van genieten. Dat ging gisteren nog moeizaam (was ook beroerd), vandaag gaat dat al een stuk beter. Heb al veel crew aangesproken en geïnformeerd naar hoe hier bepaalde zaken in elkaar zitten en geregeld worden. Dingen zijn hier heel erg anders dan op Nederlandse lans, maar hun problemen dan ook.. Leuk en informatief. Gisteren ook een groot stuk uitleg gekregen over hun netwerk en internetconnectie. Dat was behoorlijk informatief. Ik verbaasde me enorm over hoe eenvoudig het netwerk eigenlijk is (natuurlijk wel mega groot). In ieder geval kan je het internetverbruik zelf bekijken.

Internet verbruik Dreamhack

AankomsthalOndertussen is het stuk waar we binnen kwamen niet meer open. Nu hebben ze alleen de hoofdingang nog maar open, waar je wel een aardig stijlvolle binnenkomst hebt. Een aantal mensen zien deze nogal veel. Op Dreamhack hebben ze namelijk bedacht dat rokers best een eindje mogen lopen. Als je rookt mag je telkens vanuit je hal, voor de Pack4dreamhack groep hal D, door de hal, dan de trap op naar de beurshal, dan de trap af naar de voedselhal, dan door naar de entreehal en daar aan de andere kant naar buiten. Dan mag je weer naar binnen, in de rij voor de bandjescontrole en weer terug. Dat door enorme mensenmassa’s. Dus even een sigaretje is een langdurige onderneming. Wat dat betreft vind ik dat dus erg slecht geregeld. Met meer dan 10.000 mensen en een enorm complex zou je toch wel ietwat meer in en uitgangen mogen hebben? BeursWat dat betreft zijn ze hier sowieso ook wat vrijer met hoe dingen mogen, de gangpaden zijn erg nauw en mensen zitten goed op elkaar gepropt. Brengt ook wel weer wat sfeer, maar het is denk ik niet iets wat je in Nederland zou mogen. Het is wel enorm gemoedelijk allemaal en de gezelligheid zit er flink in. Zoals je in mijn vorige alinea al zag is er hier ook een interne beurs. Het erge is dat deze bijna even groot is als de Nederlandse gamingbeurzen zijn.. Hier is behoorlijk veel te doen, veel fabrikanten zijn vertegenwoordigd en er staan bijvoorbeeld ook legervoertuigen van het Zweedse leger. Ook worden hier wat extra competities georganiseerd. En die zijn niet helemaal kinderachtig… 100,000 winnenOp één stand kan je bijvoorbeeld in een competitie $100.000 winnen. Dat is niet flauw zullen we maar zeggen. Er worden veel minicompetities georganiseerd daar. Je merkt dan ook dat het pro-gamen hier groots is, er zijn veel en grote prijzen te winnen bij vanalles en nog wat. Dat win je dan ook niet zo maar, want gamen is dan ook wel een serieuze aangelegenheid waar je opvallend goed moet zijn wil je ergens komen. Geen 8 uur per dag trainen is eigenlijk een garantie om ook geen prijzen te winnen.. OpeningsactGisteren was de grote opening. Deze viel bijzonder tegen, het kwam eigenlijk neer op wat teksten met muziek, daarna een opbouw filmpje, toen wat laser en klaar. Dan hebben wij zelf toch altijd wel leukere openings-acts. Het gebeurde op een enorm podium, met ongelofelijk veel herrie. Nu vind ik dat opzich prima, als je bij een stage gaat zitten met je gaming-gear vraag je er wel om om in de herrie te zitten. Er komen grote bands en optredens van bekende dj’s. Wat me dan alleen onwijs irriteert is dat ze het geluid overal in alle zalen afspelen. Continue en hard. Gelukkig lijkt het geluid in onze zaal problemen te hebben, waardoor we nu toch al heel wat uurtjes rust hebben. De muziek die hier nu speelt laat in ieder geval onze stoelen niet meer trillen en we kunnen nu met onze buren praten ;). Toch lijkt het de Zweden goed te bevallen, wellicht moeten we hier een beetje aan wennen. Ik denk dat het voor de bezoekers misschien zelfs een reden van bezoek kan zijn al die optredens. Maar het is niet mijn ding. GROOTDan rest me te zeggen dat het hier waanzinnig groot is. Ik weet dat ik dat al meerdere keren gezegd heb, maar als je naar de foto hiernaast kijkt begrijpen jullie misschien beter wat ik probeer te zeggen. Ik kon geen punt vinden waar ik de hele zaal erop kreeg. En er zijn nog een paar zalen meer…. Om dan nog een klein minpuntje te noemen, de toiletten. Die zijn er niet zo heel veel. Je ziet dan ook regelmatig lange rijen staan van mensen die graag een grote boodschap zouden willen doen. Dat vind ik op zijn zachts gezegd wat frustrerend. Ik ben blij dat we zelf een vakantiehuisje gehuurd hebben, zodat we bijvoorbeeld gewoon even kunnen gaan douchen en rustig slapen. Duidelijk is dat het een indrukwekkend en voor mij apart geheel is, waar ik met een continue gevoel van verbazing, verrassing maar soms ook onbegrip rondloop.

Comments oude syteem:

Herman -

Niet alle toiletten zijn zo druk gelukkig, voor de rustigere moet je net even een stukje de hal uit lopen. Ik zelf zou het niet heel erg vinden om dat stuk te moeten lopen om te roken, je ziet meer van het evenement en hebt zo wat extra lichaamsbeweging :). Ik gok overigens dat dat gedaan is omdat het echt geen doen is om overal voldoende toezichthouders neer te zetten als je in iedere zaal een aantal open uitgangen te hebben, daarnaast is het hier in de winter normaal -10 of kouder waardoor er een hoop ongelukkige mensen bij de uitgangen zouden zitten :P

Steph -

Mjah, snap ik, maar een paar dixies buiten, foliehekken eromheen en je hebt de toiletten en rokers gefixed zonder toezicht en maar een klein deurtje eromheen toch? :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous