SpyFiles: Wikileaks claims $5B industry spying on mobile, webmail, GPS users, delivers interactive map showing surveillance by country

Ik vraag me echt enorm af in hoeverre hier nu wat van waar is. Het klinkt allemaal nogal bizar en bijna koude oorlog achtig. Hoeveel van deze markt zou in stand gehouden worden door overheden? Deze markt is toch maar beperkt geschikt voor normale bedrijven?

Wellicht dat systeembeheerders hier iets in kunnen gaan betekenen. Wellicht dat firewalls eens goed kunnen gaan kijken of ze dit soort verdacht verkeer voorbij zien komen. Vroeger was ACID hier een mooie tool voor in combinatie met SNORT. Hebben jullie ervaringen met hedendaagse tools?

SpyFiles, a new project from Wikileaks and several partner organization, is based on 287 secret documents revealing a campaign of mass spying on users of webmail, GPS, and mobile devices, with this data being sold in a covert, 25-nation global marketplace that Wikileaks claims is worth $5 billion. At present, the underlying documents are not available (Wikileaks is withholding them as part of a fundraising drive), but an interactive map showing the spying on a nation-by-nation basis is up and running, and there’s a page showing the press reportage on the map.

The Spy Files Wikileaks

Boing Boing

via SpyFiles: Wikileaks claims $5B industry spying on mobile, webmail, GPS users, delivers interactive map showing surveillance by country.

Comments oude systeem:

Rob -

Speciaal voor Steph: Een uitgelezen kans voor de Next-Gen Firewalls.

Steph -

Ben benieuwd in hoeverre die hier straks op toegerust zijn en dingen met modules zullen herkennen. Maar op een gegeven moment wordt deep-package-inspection geen spionage van de werkgever meer, maar een geleverde dienst :D

Adding content to the end of the web.

Next
Previous