Programmeren in Python

Python volgens XKCD

Update: Hier heb ik een veel recenter stukje geschreven over hoe je het beste kan beginnen met Python.

Vooral Mattijs was me op Dreamhack nogal aan het pushen. Geholpen door Tom vonden ze dat het hoog tijd was dat ik ook eens een echte poging deed wat meer het programmeren op te pakken.
Ik script al jaren een hoop aan elkaar, onontbeerlijk als je in de ICT werkt. Mijn 2 hoofd-talen als je daarvan mag spreken waren AutoIt en PHP. Tom en Mattijs waren het in ieder geval eens met elkaar, ik moest maar eens Python aan de gang. Die leek het meest op wat ik gewend ben en is flexibel en uitgebreid.

Ik moet zeggen dat het tot zover ook wel redelijk lukken wil. Python ziet er vriendelijk en krachtig genoeg uit, zonder dat het direct meteen boven mijn pet gaat. Mattijs gaf me een bijzonder nuttige heel interactieve link om python te leren: http://www.learnpython.org/. Ondertussen heb ik mijn eerste kleine projectje geprogrammeerd, een comics-scraper. Hij had met een tamelijk eenvoudige for-loop alle comics op die ik lees en maakt er één html van zodat je het meteen op je webserver kan plempen. Wie interesse heeft mag de code van me hebben (linkje naar een txt file).

Na dit voor mij redelijk zware eerste opstapje hadden Mattijs en Joost besloten dat ik maar eens aan de volgende uitdaging moet: Project Euler. Dit is een puzzel/wiskunde programmeer-uitdaging. Er zijn heel erg veel puzzels te vinden in een oplopende moeilijkheidsgraad welke je in welke programmeertaal dan ook mag oplossen. Het gaat enkel om het goede antwoord. Ik ben benieuwd en hoop zaterdag een poging voor de eerste te gaan doen. Ondertussen zijn Herman, Tom en Rob ook ingehaakt. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan verlopen! Het is wel iets waar ik zin in heb. Het voelde gisteren namelijk erg goed om voor het eerst in lange tijd weer eens iets echt gemaakt te hebben. Wat kan het toch heerlijk zijn om een probleem voor je te hebben en daar iets voor te maken. Wat was het echt lang geleden :D. Fun fun fun!

Comments oude systeem:

mattijs -

s=1797937584735401615616 m=[] while s: m.insert(0,chr(s%256)) s=s>>8 print "".join(m)

tom -

Nog een leuke tip, op http://codepad.org/ kun je pastebin-achtige pastes maken in allerlei talen die je gelijk kunt laten compilen/runnen :) Voor als er van die slimme mensen als mattijs moeilijke dingen posten. http://codepad.org/b5b15IXu

Steph -

Hahhah, bedankt voor de hulp :)

Steph -

Dankzij Tom: I see what you did there :D

mattijs -

:D

Eric -

Ik wil je natuurlijk niet van het programmeren afslaan, maar voor webcomics (en anderen) gebruik ik nu al een tijdje tiny-tiny-rss http://tt-rss.org/redmine/ Een web-based RSS reader waarbij je makkelijk bij kan houden waar je gebleven bent :)

Steph -

Niet alle comics hebben feeds en het was inderdaad gewoon een oefening :D

Programmeren in Python | Steph�s blog -

[…] een aanrader voor iedereen die eens wat meer met Python zou willen doen dus: de Python challenge! Euler deed ik al wat langer […]

Beginnen met Python – Hoe dan? | Steph’s blog -

[…] Programmeren is een vaardigheid die ik nooit heb gehad, iets wat ik altijd jammer heb gevonden. Nadat Mattijs me een paar jaar (2011) op weg heeft geholpen is het wel blijven plakken. In 2014 heb ik samen met Tom nog een Minecraft logparser geprogrammeerd en ik ben met tussenpozen […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous