Hard Drive Makers Slash Warranties

Harddisk

De vraag die ik dan meteen bij mezelf voel: Wat is de reden dat je minder lang garantie wil geven. Volgens Western Digital ligt het niet aan de overstromingen van Thailand. Waar ligt het dan aan? Kost het geld? Gaan harddisken steeds sneller stuk? Vreemd genoeg een typisch vraagstuk terwijl ik thuis aan het vechten ben om de data van mijn mediacenter te redden omdat de disken aan het overlijden zijn. Deze disken zijn 2,5 jaar oud. En waarom nu weer? In 2003 was er ook een grootschalige actie van bijna alle fabrikanten om hun garanties terug te schroeven. Sommigen werden later door een rechter gedwongen de garantie nog wat te verhogen, maar laag is het wel gebleven. In 2008 heeft Seagate ook nog eens zijn garantie terug geschroefd. Lijkt me iig helder dat ik geen Seagate disken hoef ;). Dat voelt ondertussen alsof ik ’s middags al geen garantie meer heb.. Het raakt in ieder geval ook de lijn die ik telkens inkoop:

WD is reducing the warranties on its Caviar Blue, Caviar Green and Scorpio Blue drives from three years to two.

What’s going on?

Lucas123 writes “Both Seagate and Western Digital have reduced their hard drive warranties, in some cases from five years to one year. While Western Digital wouldn’t explain why, it did say it has nothing to do with the flooding of its manufacturing plants in Thailand, which has dramatically impacted its ability to turn out drives. For its part, Seagate is saying it cut back its warranties to be more closely aligned with other drive manufacturers.” Slashdot

via Hard Drive Makers Slash Warranties.

Comments oude syteem:

Joost van Steenderen -

Eerste wat bij mij op kwam was een besparing van de kosten voor de nieuw verkochten hardeschijven. Als het om de huidige crisis te doen is, weet ik niet of dit zo de juiste insteek is… En ik ben het met jet eens dat het verlagen van garantie een reden is voor de aankoop van een ander merk, ik heb genoeg (met name laptop disken) opgestuurd de afgelopen jaren.

Steph -

Dat was de vorige keer ook meer dan interessant om te volgen tussen bijvoorbeeld Maxtor en de EU. Daar heeft Maxtor het toen uiteindelijk in afgelegd. :)

Steph -

Jup, die dingen slijten en soms gruwelijk snel. Op de 8 disken die ik koop zijn er vaak minimaal 2 kapot binnen 2 jaar… Dus garantie is voor mij wel heeeel belangrijk.

Herman -

Dat worden nog leuke discussies over de fabrieks en wettelijke garanties..

Adding content to the end of the web.

Next
Previous