Serie: The Newsroom

The Newsroom on HBOTijd om weer eens een blogje over een serie te doen. Deze wil ik jullie in het bijzonder onder de aandacht brengen: “The Newsroom”. Ik heb hier namelijk echt enorm van genoten! Het is echt weer eens iets nieuws onder de zon. Het gaat over een nieuwslezer met zijn team die ’s-avonds het journaal verzorgen. Hij is nogal populair, vooral omdat hij op de vlakte blijft. Hij brengt populair nieuws en geeft geen pijnlijke meningen weer. En dat besluiten ze te veranderen… Geen bijzonder aantrekkelijk of spannend verhaal als je het zo leest. Maar dat is het wel. Het leuke aan dit verhaal is dat ze werkelijke gebeurtenissen uit het nabije verleden verweven in hun verhaal. Hiermee herken je items en gebeurtenissen en leef je mee met de ontwikkelingen die ze opzoeken. Wat de serie echter naar mijn mening briljant maakt is de messcherpe manier van dingen en problemen aankaarten. Ik vind het allemaal erg slim en sterk geschreven. De dialoog is knap, hoe dingen gebracht worden geweldig interessant en het is voor mijn gevoel een herkenbare blik op een redactie. Alhoewel overtrokken en deels soap, herken ik de beleving van hoe nieuws binnen sijpelt, het zoeken naar feiten en primeurs. De hectiek en verdrukking van grote zaken die binnenkomen en de wereld-veranderende momenten die je voelt passeren. Herkennen? Ja, ik heb een hele lange tijd bij de krant gewerkt (in IT). Het is een uitdagende serie waarbij je echt nadenkt en ziet hoe belangen en nieuws elkaar in de weg kunnen zitten. Het nieuws is afhankelijk van de integriteit en belangen van een redactie! Naast dat ze dat prettig en goed brengen (mijn inziens) zit er een leuke interactie tussen de personen. Nu lees ik in de meeste reviews dat dat juist het zwakke aan deze serie is: hoe de mensen met elkaar omgaan. Hoe kan dat zo onhandig en simpel, waar de rest zo intelligent is? Ik vind dat juist een mooie dualiteit, die ik vaak terug zie in het echte leven. Een bijna autistische basisschool omgang met elkaar, waar de samenwerking snel en professioneel is. Ik geniet van die tegenstelling en vind hem helemaal niet zo ongeloofwaardig! Probeer de trailer hier maar eens en doe eens 1 aflevering. Ik gok dat je zal genieten! De afleveringen duren een uur per stuk. Natuurlijk komt deze kwaliteit weer van HBO af.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous