Overstap van Xfire naar Raptr

Ik kondigde dit gisteren al aan op mijn social-networks, waar niet veel mensen iets leken te begrijpen van mijn mededeling. Dat gaan we dus eens even wat uitgebreider doen met uitleg! :D Laat ik beginnen met een veelzeggend plaatje: Raptr Gamercard Iedereen die me kent weet dat ik wel graag een game speel. Ik vind het zelf altijd interessant om te zien hoeveel en hoe lang ik een game gespeeld heb. Hiermee zie ik wat een goede aankoop of een slechte aankoop was bijvoorbeeld. Als ik een game zou aanraden is het duidelijk dat ik hem ook echt leuk vind wanneer ik 15 uur op de teller heb staan. Ik gebruikte hiervoor Xfire. Hier zie je mijn Xfire profiel. Xfire loopt echter altijd achter met het toevoegen van nieuwe games waardoor het echte loggen altijd even op zich laat wachten. Daarnaast is de integratie met bijvoorbeeld steam minder. Na een tijdje wordt de “steamversie” van een game toegevoegd en logt hij die executable ook voortaan. Raptr doet dat wat anders, die leest steam uit en zorgt daarmee dat het echt gelijk loopt. De XFire overlay (als je in game zit kan je XFire eroverheen oproepen om dingen te bekijken of te doen in XFire) heeft ook altijd voor ietwat vertraging gezorgd en was niet echt stabiel en betrouwbaar. Soms als een spel niet wilde werken begon je maar met het uitzetten van XFire. Raptr voelt hierin veel sneller en betrouwbaarder en veel minder opdringerig. Zo weinig overigens dat ik al 10 keer gekeken heb of die wel draait en werkt. Gelukkig biedt Raptr de mogelijkheid om de gespeelde tijd uit XFire te importeren. Hiermee kan ik dus echt mooi overstappen. Er lijken wel wat uren kwijt te zijn, maar niet veel gelukkig. Waarschijnlijk zit dat in de custom games die ik in XFire soms zelf moest aanmaken. Een nieuw iets voor mij, wat ik echt erg slim vind aan Raptr is dat ze Rewards toekennen. Als je iets een tijdje gespeeld hebt of specifieke dingen gedaan hebt kan Raptr je belonen met gratis Downloadable Content voor die game of zorgen dat je zomaar iets krijgt. Daarnaast werkt Raptr met achievements: mijlpalen waar je een beloning bij krijgt. Alhoewel onzinnig en stom, vind ik dat stiekem toch altijd wel leuk en grappig. Raptr organiseert je games in een soort facebook achtige social networks. Als je net een spel gespeeld hebt zie je in Raptr meteen het nieuws en de discussies rondom de game die je deed. Lekker relevant! :D Last but not least: Raptr kan ook je Xbox of Playstation account uitlezen. Daarmee worden ook die games en platformen meegenomen in je statistieken. Ik vind dit zo ontzettend goed en logisch dat ik me afvraag waarom ik dat nooit heel erg gemist heb in XFire. Als je ondertussen nog niet weggezapt bent, zou ik je willen uitnodigen om eens te zien wat dit inhoud: Mijn games Mijn profiel (breakdown gamegedrag en tijd) Wat mij betreft een aanrader!

Comments oude systeem:

Joost Van Steenderen -

Zie ik dat nu goed dat het ook cross platform is? of enkel PC en PS3? Ondanks dat ik zelf minder dan een uur per week aan games besteed is het wel interessant om te zien hoe de stats dynamisch zijn opgebouwd. Voor Raptr (en Xfire) een hele mooie bron van consumenten gegevens die veel $$ waard is.

Steph -

Het is een pc applicatie. Hij ondersteunt echter vanuit die applicatie het uitlezen van XBLA, PSN en Steam. Daarmee wordt het op de PC een crossplatform uitlezer. Wat voor mij in ieder geval veel verder gaat dan de concurrentie ooit gekozen is :). Heb je een mac, kan je nog steeds je steam uitlezen :). En ik vind het erg gaaf dat de consoles ook geïntegreerd zijn zo.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous