Complimenten voor ov-chipkaart en Eneco

Gastblog van Myrte

RecensiesLang leve internet! Wanneer je twijfelt over een product of dienst google je het gewoon even. In veel gevallen kom je dan een veelvoud aan negatieve recensies tegen. Kritiek uiten op het wijde web doen we maar al te graag wanneer iets niet naar onze zin is. En dat is maar goed ook, zo hoeft niet de hele mensheid dezelfde fout als jou te maken. Positieve ervaringen lijken we echter minder graag te delen. Natuurlijk zijn er ook positieve verhalen terug te vinden, maar in veel mindere mate dan de negatieve. Mogelijk doordat we er bij frustratie eerder aan denken om iets te delen dan bij blijdschap? Nou heb ik positieve ervaringen opgedaan met partijen waarover ook voldoende klachten zijn te vinden, dus dat wil ik graag met jullie delen ;-) ov-chipkaartAllereerst ben ik op maandagavond 15 april mijn ov-chipkaart verloren. Met name voor studenten (moi dus) levert een google hierop grote horrorverhalen op. Zo kost een nieuwe kaart je geld en enorm lang wachten (het ergste wat ik tegen kwam is 22 weken). Met een slecht voorgevoel (dankzij alle horrorverhalen) heb ik op dinsdagochtend via de website gemeld dat ik mijn kaart ben verloren. Na het doorlopen van alle stappen kreeg ik de melding dat ik binnen 2 weken (als ik het me goed herinner) een nieuwe ov-chipkaart zou ontvangen, met mijn studenten reisproduct en saldo erop. Hier baalde ik een beetje van, aangezien ik vanaf maandag 22 april stage loop in Rotterdam. Dit zou al snel flinke reiskosten betekenen. Maar ach, het is vele malen beter dan bijvoorbeeld die 22 weken. En wat zag mijn blije persoontje op donderdag 18 april in de brievenbus liggen? Inderdaad, mijn nieuwe ov-chipkaart met daarop mijn studenten reisproduct! Het saldo bleek niet op de kaart te staan, maar na te worden gestort op m’n rekening. Helemaal prima, zolang ik het maar terug krijg ;-) En ook dat gebeurde inderdaad netjes binnen een aantal dagen. Ik zeg dan ook chapeau ov-chipkaart! Op dinsdagochtend een melding binnen krijgen en op donderdag een nieuwe kaart inclusief reisproduct bij de klant in de brievenbus hebben liggen (ik hoefde m’n reisproduct niet eens op te halen bij zo’n paal). joulzMijn tweede positieve ervaring was vandaag met Eneco (Joulz). Ik wilde wat uit onze meterkast pakken (die zit buiten dus wij openen die vrijwel nooit) en rook onderin een nogal sterke lucht. Heel kort vroeg ik me af of dat gas zou zijn, maar al snel gaslekbesloot ik dat het niks was en ging ik verder met waar ik mee bezig was. Na het nog een aantal maal te hebben geroken begon ik toch te twijfelen, zou het misschien toch een gaslek zijn? Na deze vraag zo’n uur te hebben laten bezinken (stel je voor dat ik bel, er iemand langs komt en het helemaal geen gas is? dan sta ik toch mooi voor joker) besloot ik toch maar te bellen. Na twee verkeerde nummers te hebben gebeld (deze stonden in onze meterkast) kwam ik uit bij het nationale storingsnummer. Daar was de boodschap direct: “sluit het gas af en er is binnen een uur een monteur bij u”. Na een goed half uur ging de bel al, er was een monteur van Eneco. De vriendelijke man dook direct de meterkast in met zijn meetapparaatje en trok daarop al snel een gasleiding los. Via het testen van de leiding vond hij inderdaad een lek. Nou zat het lek uiteraard net op de binnenleiding en dat valt net buiten hun verantwoordelijkheid. Zoals ik al zei was het een vriendelijke man, dus hij besloot het toch snel te maken. Het zat namelijk wel op een makkelijk op te lossen plek. Na het repareren heeft hij de leiding nogmaals doorgemeten en bleek het lek inderdaad opgelost te zijn. Het bezoek van de beste man heeft amper 10 minuten geduurd en wij zijn een gaslek armer (zo’n 40 minuten na bellen). Ik zeg nogmaals, chapeau!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous