Programmeren in Python

PythonChallenge Update: Hier heb ik een veel recenter stukje geschreven over hoe je het beste kan beginnen met Python. Nadat ik met Tom een programma had gemaakt om de logs van een Minecraft server te verwerken smaakt het wel naar meer! Het ging me allemaal wat beter en makkelijker af. Al snel had ik zin om verder te gaan. Daar vond ik al vlot een uitlaatklep voor: De Python challenge. Een leuke website waar je met wat hints moet raden wat de bedoeling is, iets wat je vervolgens met Python moet oplossen. En hier leerde ik behoorlijk veel van. De site introduceert je bij veel concepten, waar je vervolgens lekker mee aan de slag kan. Het voelt heel ouderwets. Niet op een negatieve of zwart/wit manier, maar meer zoals ik vroeger ook kon genieten van bijvoorbeeld The 7th guest, of Myst. Puzzels, waarbij je eigenlijk niet eens zeker weet wat de puzzel is! Wat rommelen en klieren met wat je hebt, wat proberen en zien wat er gebeurt. Het kan je goed bezig houden. Door dit spel heb ik onder meer geleerd om websites via Python op te halen en te “verwerken”, heb ik geleerd hoe ik settings en arrays kan opslaan om ze in volgende sessies terug te halen en nog veel meer. Bijzonder leerzaam, terwijl je de hele tijd gewoon met een puzzel bezig bent. Het meest leuke vond ik nog om vectoren om te zetten via python zijn grafische libraries naar een tekening. Wat gaaf als je daarmee het antwoord vindt! Eulerprogress Nadat ik er een goed aantal gedaan had besloot ik ook mijn uit het oog verloren Project Euler nog eens te bezoeken. Dat was wel een goed idee. Waar ik eerder compleet vast was gelopen omdat het te ingewikkeld voor me werd, kwam ik er nu zo doorheen! Ik ben nu een flink aantal uitdagingen verder en ben aan het worstelen met een recursieve functie waar ik niet uitkom (ik moet dynamische arrays maken die hun eigen recursieve functie resultaten bewaren). Problemen van een niveau waar ik een paar maanden geleden nooit aan had hoeven denken. Wat dat betreft echt een aanrader voor iedereen die eens wat meer met Python zou willen doen dus: de Python challenge! Euler deed ik al wat langer :).

Adding content to the end of the web.

Next
Previous