Carnaval

IMG-20140302-WA0001

Dat had ik niet zien aankomen. Ik carnaval vieren? :) Tot de week voor carnaval was ik redelijk zeker dat ik het niet zou vieren. Dat had ik de laatste 16(?) jaar als het niet meer is immers ook niet meer gedaan. Ik vind het leuk en ik voel er ook warmte voor. Maar ik was er ook wel klaar mee. Genoten en afgesloten… Natuurlijk pak ik wel nog ieder jaar even de optocht mee, maar dat is ook wel genoeg. Tot ;tom me belde. Het vorig jaar was hij toevallig bij me op visite toen de optocht was. Dus daar is hij mee gaan kijken. Dat beviel en was goed gezellig:

Carnaval 2013 Heesch Dit jaar belde hij me in de week ervoor op: Of we dit jaar “echt” carnaval wilden vieren. Was ik best toe bereid, maar dan wel een avond. “Echt carnaval” is natuurlijk vier dagen dag en nacht. Daar waren we het snel over eens. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik gaf direct aan dat ik eigenlijk niet meer wist hoe het moest, dus dat ik daar mijn broertje maar over zou bellen. Het issue is niet dat ik niet weet hoe het moet, carnaval, maar wel dat ik echt niet meer weet waar ik heen moet. Ik vermoed dat de tentjes waar ik 16 jaar geleden heen ging niet meer echt passen bij mijn huidige leeftijd. Met enige zekerheid raadde hij meteen “Het Tunneke” aan. De plaats voor carnaval in Heesch. Dat komt goed dus.. Tom arriveerde vroeg op zaterdag dus we hadden nog aardig wat tijd om iets te doen. We besloten te gaan wandelen in Berg en Dal. Dat beviel goed. Het was een mooie dag (wel modderig) en we hadden echt wel een hoop te bespreken. Helaas ging er wat mis met de route, we maakten een aantal slechte beslissingen (vooral Tom dan), waardoor we uiteindelijk echt van half twee tot een uur of zes gelopen hebben. Stevig doorgestapt hebben we flink wat kilometers gemaakt. ’s Avonds terug was het moment daar. Omkleden voor carnaval. Tom was bang dat hij een beetje overdreven kleding bij had, een panda pak. Maar al snel merkte hij in de avond dat hij nu niet echt opvallend rondliep :). Ikzelf heb me verkleed als racecoureur. Ik heb het pak van mijn vader nog liggen en zou niet weten wanneer ik hem dan zou gebruiken. Hij viel leuk op, maar was met al zijn brandbestendigheid wel erg warm. We arriveerden rond een uur of tien in het Tunneke, waar het verrassend uitgestorven was. Al snel ontdekten we dat het achter het Tunneke in het zalencomplex te doen was. Dat verklaarde de paar honderd fietsen voor de deur wel :)

IMG-20140301-WA0006 Het werd een lange en bijzondere avond, waarin Tom denk ik de sfeer wel meegekregen heeft :). Voor mij een verrassing dat ik toch aardig wat mensen uit mijn jeugd tegen kwam. De meesten herkende ik niet tot ze zich voorstelden :O, maar dan viel het kwartje ook snel! Heel erg leuk om te horen wat er met oud klasgenootjes gebeurd is en wat ze nu doen. De dag erna hebben we de optocht gekeken die ik weer erg geslaagd vond. Er zaten veel leuke en creatieve groepen in. Een hoogstandje vond ik “Sotsji: Gay doen is belangrijker dan winnen!”. De groep hadden allemaal een pijl naar hun kont op de rug, met erboven “Putin here”. Leuk gedaan! Tom vond de optocht een stuk leuker nu hij de “spelers herkende” :). Al met al een bijzonder geslaagd en leuk weekend!

Comments oude systeem:

Danielle -

Fijn dat jullie zo’n leuke avond hebben gehad! Moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit echt gecarnavalt heb, dit jaar ben ik wel naar de optocht gaan kijken ;) Ook dat was al een aantal jaar geleden. Coole outfits!

Steph -

Hahaha, dank je wel! Het was inderdaad gewoon weer eens een keer leuk. Ik neem aan dat je zelf ook wel plezier hebt gehad met de optocht? :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous