Op bezoek bij Matt en bijwerken!

Ender’s GameDit weekend was een heerlijk rustig weekend. Dat mocht ook wel een keer! Voor zaterdag had Iris een open dag op school. Dat betekend voor mij dat ik rustig kon doen wat ik wilde. Ik heb veel werk ingehaald, voor zowel Sligro als voor Duh-events. En dan is een vrije zaterdag toch wel heel ontspannen goed productief. Natuurlijk ook nog 1 of 2 Project Euler opgaven weggetikt. Dat voelt ook altijd prettig. ’s Avonds hebben we Enders Game gekeken. Ondanks dat het verhaal hier en daar toch redelijk ver de boeken achter zich liet was het een mooie en goede film. Sleepy HollowVerder hebben we dit weekend Sleepy Hollow bij gekeken. Wat een onverwacht leuke serie is dat zeg! Na de zoveelste reclame op Fox hadden we dan toch maar besloten hem een kans te geven. Kort samen gevat komt een man uit het verleden in onze tijd terecht, om samen met wat mensen hier het einde van de wereld te voorkomen. Niet door vervuiling en het broeikas effect, maar door Bijbelse verhalen en demonen. Een interessante en spannende serie, die toch lang niet al te zwaar is. Ik vind hem vooral gewoon leuk en interessant gedaan. Hij blijft vermakelijk op een soort Supernatural manier, maar dit is wel veel meer een verhaal dat met 1 crisis / verhaallijn werkt. Vermakelijk met aardig wat afwisseling! Odd ThomasVervolgens was het dan eindelijk tijd om Matt eens te bezoeken in zijn nieuwe huis in Amersfoort. Daar was ik in het verleden een keer geweest, bij de vorige eigenaar, maar sinds Matt er zat eigenlijk nog niet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus! We hebben gezellig bijgekletst. Ook ontdekten we dat mijn priemgetallen generator 2x zo snel was als die van hem. Mijn programmeerwerk mag dan niet zo goed zijn, maar mijn wiskunde was wel goed :). Daar hebben we ook wel aardig wat tijd ingestoken. Daarna afgesloten met een pizza en de film “Odd Thomas”. Deze film was me aangeraden door mijn collega Mischa. En al vlot in de film wist ik het zeker: daar heb ik het boek van gelezen, van Dean Koontz. Leuk verhaal, dat leuk ten uitvoer werd gebracht. Daarna zijn we vertrokken, voor ons doen nog redelijk vroeg in de avond omdat de week wel degelijk zijn tol heeft gehad. Thuis gingen we na een half uur naar bed… Kortom: Het was een mooi weekend!!!

Comments oude systeem:

Tom Clement -

Source code or it didn’t happen! :) Misschien iets leuks voor je GitHub account?

mattijs -

Oh COCK! Ik zit het gewoon nog eens door te kijken… mijn code is niet 2x zo langzaam. ‘time.clock() is beter onder windows :S’. time.clock() returns float(seconden) sinds eerste aanroep van time.clock() onder windows en float(seconden) totaal cpu tijd onder unix. dus we gaan testen (even uitgaan dat we redelijk constante cycles krijgen maakt time.clock() onder windows of unix wat dat betreft niet *heel* veel uit: start=time.clock() #aanroep aan het begin, start=0 (ongeveer onder unix) print sum(primeListSteph(2000000)) # 142913828922 print time.clock()-start #3.xxxxxx seconden, pretty cool. start=time.clock() #aanroep na berekening van steph, start=3.xxxxxx (plus wat milliseconden) print sum(primeListMattijs(2000000)) # 142913828922 print time.clock()-start #5.9xxxxx seconden, niet bijna 2x zo langzaam… maar iets sneller! zucht! maar ik zeg, hier met die code… dit moet overnieuw!

Steph -

Hehheh, Okay, je wint .1 seconde, dus je bent niet twee keer zo traag. In mijn boekje dus lekker wel :) Ik mail je mijn code :)

Steph -

Ook jou mail ik mijn code :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous