30 days of books - Day 1: Favorite genre

Iconen uit de bibliotheek Een genre is bij mij wel echt optioneel in de meeste gevallen. Een boek moet een boeiend verhaal hebben en leuk geschreven zijn. Vervolgens zie ik wel in welk genre ik terecht gekomen ben! Dat is dan ook wel meteen de meest suffe vraag die er tussen zit. Ik weet niet wat voor genres ik lees en als ik ze opsom dan kom ik ook maar tot een genre of 6. Ik denk dat ik niet voldoende kennis heb van de subgenre’s om een goed antwoord te geven. Dus ik schrijf nu gewoon mijn top-genres op en waarom ik ze top vind. Wellicht kan iemand me dan vertellen wat het correcte naampje voor dat beestje is! :D

 1. Science Fiction
  Ik houd ontzettend van Science Fiction. Maar dan niet van het hardcore techno gebeuren. Meer een setting waarin technologie iets mogelijk maakt waardoor de spelregels van de wereld zoals we die kennen veranderd. Grappige gegevens en hun consequenties op de mensheid. Bijvoorbeeld het boek Duin, waar men sneller dan het licht tussen planeten kan reizen. Ze weten niet precies hoe het werkt. Verder is er geen overdreven technologie in het boek aanwezig (gezien het verboden is om een machine naar gelijkenis van de mens te maken, dus zelf-denkendheid of wat die indruk wekt is strafbaar!)
 2. Fantasy
  Omdat hierin alles kan. Weer iets met spelregels, een compleet andere wereld. Fantasy betekend voor mij niet een sprookjeswereld met draken en ridders of dat soort onzin. Fantasy als Game of Thrones (waar dan grappig genoeg wel draken en ridders in zitten, maar iets volwassener), Discworld etc.
 3. Horror
  Dean Koontz. Stephen King. dat dus!
 4. Urban fantasy
  Urban fantasy is vaak wat harder en dichter bij de werkelijkheid. Hier kan ik erg vaak goed van genieten. Sandman Slim. Een gaaf voorbeeld van Nederlandse bodem was Hex. Dit boek pakt een voor mij bekend deel van Nederland. Hier gebeurt iets wat niet kan en wel in onze tijd en wereld. Dit was overigens echt een verrassend pareltje.
 5. Dystopian fiction
  Toch even gegoogled :) (dank je Wikipedia!) Deze lees ik ook erg veel. dystopia is a community or society that is in some important way undesirable or frightening. It is the opposite of a utopia. Such societies appear in many artistic works, particularly in stories set in a future. Dystopias are often characterized by dehumanization,[1]totalitarian governments, environmental disaster,[2] or other characteristics associated with a cataclysmic decline in society.
 6. Tom Clancy
  Geen idee wat het genre is. Oorlog? Ik heb een hekel aan alle oorlogboeken. Maar Tom Clancy zijn echt gave verhalen!

BlackMirrorHet laatste jaar heeft Dystopian Fiction de boventoon gehad. Dit komt vooral omdat ik nog een aantal bundels te gaan had en ik dit jaar ook een bizar goede TV serie met dit onderwerp gekeken heb: Black Mirror, een soort Twilight Zone maar dan vies grimmig :) (aanrader voor wie het niets zegt!). Vaak eindigen deze boeken wel echt in een naar gevoel. Een bundel als Pump Six and Other stories, maar ook boeken als de oversteek zijn hier voorbeelden van. Daarom doseer ik deze ook wel. Af en toe leg je zo’n boek toch erg bedrukt weg. Vaak is een Terry Pratchett boek de juiste remedie dan! Anderen hun day 1:

Comments oude systeem:

blackburn83 -

Mijn favo genre is zeker nummertje 5 :) Was nog niet begonnen aan Black Mirror, had geen idee dat dit binnen dit genre viel, toch maar eens gaan proberen.

Steph -

Ik denk dat je prettig verrast wordt!

Herman Ronk -

Dag 1 en je houd je al niet aan de regels.. Wat is nou je favoriet ;)

Steph -

Hahhah, ik kan domweg echt niet kiezen! Ik zal speciaal voor jou proberen me morgen wel een keer aan de regels te houden! :D Ik was behoorlijk trots dat ik de lijst zo kort had weten te houden :D

30 days of books challenge | Steph�s blog -

Adding content to the end of the web.

Next
Previous