30 days of books - Day 2: Favorite author

Charles DickensDag 2 van de challenge en het wordt er echt niet makkelijker van! Dit is ook echt weer een onmogelijke vraag!!! :D Waarom zijn dit soort dingen toch zo lastig! Er zijn zulke verschrikkelijk goede schrijvers waar ik alles van lees en wil lezen! Neem een Tom Clancy, Stephen King, Dean Koontz, Richard Kadrey, Leona Wisoker, Anne Rice, Frank Herbert, William Gibson, Weiss en Hickman, Orson Scott Card, Douglas Adams, Scott Adams, Neil Gaiman, etc! Wat een lijsten van mensen om uit te kiezen. De foto hiernaast is overigens van Charles Dickens. Deze heb ik eigenlijk alleen maar geplaatst omdat ik bij het zoeken naar iets deze man wel ontzettend op Andries vond lijken :D Herman wees me er gisteren al op dat ik me niet aan de regels hield. Ik zal vandaag dus toch echt een keuze maken. Ik denk dat als ik heel eerlijk ben, er maar één schrijver me al jaren en jaren consequent heeft weten te vermaken. Boeken waar ik oprecht met regelmaat hardop om moet lachen. Boeken die eigenlijk te fantasy zijn om te kunnen lezen, maar op een vreemde manier heel goed werken en dan niet meer verzonnen voelen. Boeken die telkens heel inventief toch tegen onze werkelijkheid aan schurken en soms te verdenken zijn van een moraal of aantekening naar onze werkelijkheid. Boeken die vol voetnoten staan zoals Douglas Adams dat ook altijd zo grappig kon. Waarin de wereld enorm gedetailleerd is geraakt en waar ik toch wel veel grappige stukken goed uit kan herinneren. Een man die een bekende is op het internet en echt met de tijd mee gaat. Waar usenet regelmatig door bezocht en beschreven werd. Met bekende citaten als:

  • Over the centuries, mankind has tried many ways of combating the forces of evil… prayer, fasting, good works and so on. Up until Doom, no one seemed to have thought about the double-barrel shotgun. Eat leaden death, demon…
  • Go on, prove me wrong. Destroy the fabric of the universe. See if I care.
  • What your soldier wants – really, really wants – is no-one shooting back at him.
  • I mean, I wouldn’t pay more than a couple of quid to see me, and I’m me.
  • I don’t think I’ve ever been critical of the money Douglas Adams makes, especially since, as has been tactfully pointed out, I myself have had to change banks having filled the first one up.
  • Not only did I wipe Lemmings from my hard disc, I overwrote it so’s I couldn’t get it back.

Terry Pratchett TerryPratchett De schrijver achter de Discworld boeken. De sidestories maar ook gewoon het hele oeuvre (40 boeken in deze serie!). Ik heb altijd kunnen genieten van zijn boeken, van zijn interviews, zijn verschijning en de dingen die hij doet “omdat het kan”. Iedere keer als er een nieuw boek verschijnt kan ik niet wachten voor ik hem heb. Het is dan altijd mijn eerstvolgende boek, hoe ver ik ook in een serie of ander verhaal verdiept ben. Deze keer zowaar een harde keuze dus :) Anderen hun day 2:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous