Bijna Rijksmuseum en motorritje Belgïe

13-IMAG0943Gezien ik op werk vrijdag vrij heb kunnen krijgen hadden Iris en ik besloten om maar eens een echte motorrit te maken. We gingen eens een keer voor een echte afstand, met overnachting. Dat laatste deel kreeg ik van Freddy en Kim de gouden tip voor: Gebruik de app van Booking.com om een hotel in de buurt te vinden als je het zat bent. Eigenlijk was het de bedoeling om donderdag al met Freddy en Kim te vertrekken. Gezien Freddy vrijdag moest werken zouden die dan in de loop van de dag terugkeren, terwijl Iris en ik verder gingen. Zo liep het echter niet. Gezien het donderdag niet echt ideaal weer was hadden we besloten om donderdag maar naar het Rijksmuseum in Amsterdam te gaan. Gezien we hadden afgesproken ’s ochtends te besluiten of we toch gingen rijden hebben we allemaal de wekker op acht uur gezet. Maar het weer was inderdaad te slecht. Op naar Amsterdam dus. Daar werden we uit de P&R ArenA geweerd: De “Floppers” traden op, aldus de parkeerbegeleider. We werden naar een andere P&R doorgestuurd. Deze was ook vol. Kortom, op naar de volgende P&R na veel file en gedoe. We hebben uiteindelijk op P&R Amsterdam Slotervaart geparkeerd. Zo was de ochtend al in zijn geheel weg. Aangekomen op het station hebben we eerst nog even genoten van de Starbucks, waarna we doorgingen naar het centrum. In het centrum aangekomen hebben we besloten eerst nog even te happen. Dit hadden we beter niet kunnen doen, hierdoor was het half vier voor we bij het Rijksmuseum aankwamen. Daar stonden enorme wachtrijen door hemelvaart. Toen we eenmaal binnen waren besloten we dan ook te kappen. Om dadelijk onder het uur alle beroemde werken af te rennen hadden we allemaal geen zin in. We gaan nog wel een keer terug om een echt bezoek te doen. We zijn uiteindelijk naar de Amsterdam Dungeon gegaan, omdat het in London ook echt gaaf was. Daar hebben we dan ook aardig wat plezier gehad. Daarna zijn we op ons gemak terug gekeerd en hebben we nadat we mijn motorwiel hebben vastgemaakt (lekke band) besloten te gaan uit eten bij “Den Tol”. Het is nog een gezellige avond geweest! De volgende dag stonden we vroeg op om met de motor te vertrekken. Wederom gewapend met de “OnRoute Motorkaart Benelux” zijn we eerst met de snelweg naar Weert gegaan. Vandaar af zijn we met de motorkaart gaan navigeren naar “Saint-Hubert”. Niet echt een lange rit natuurlijk? Fout. Met de Motorkaart is dit een giga-rit, van kleine pittoreske wegen. We hebben echt heerlijk gereden, gestopt als we daar zin in hadden en maar gezien wat er zou gebeuren. Toen we ’s avonds stopten om te eten bij “Relais St. Antoine” in Crupet (volg dit linkje voor een streetview van de mooie omgeving), besloten we maar een hotel in de buurt te boeken. Dit werd een hotel in Namen (Namur). Daar kwamen we rond 21:30 uur aan, waar we eigenlijk behoorlijk vlot zijn gaan slapen. We hadden de puf niet eens meer om de stad te gaan verkennen. De volgende ochtend stonden we vroeg op, met een nieuwe bestemming: Roeselare (geslecteerd op het feit dat dit de andere kant van België was). Daar hebben we weer een pracht-rit naar toe gemaakt. Op een terrasje in het centrum hebben we wat gedronken, waarna we rustig huiswaarts gingen. Bij Gent sloeg de vermoeidheid echter toe. Last van het zitvlak en de houding waren het grootste euvel. Hier besloten we dan ook om versneld terug te rijden. We hebben vanaf daar grotere wegen naar Antwerpen gepakt en voor Antwerpen zelf besloten de rest via de snelweg terug te doen. In Heesch hebben we luxe gedineerd bij de Mc-Donalds en waren we rond 22:00 uur thuis. Het is echt een ervaring geweest die vatbaar is voor herhaling! Wat heerlijk om zonder doel of bestemming te rijden! Uiteindelijk zag de rit er zo uit (het eerste deel mist, blijkbaar gaat de Garmin niet oneindig terug): View Larger Map Hier de foto’s die we onderweg geschoten hebben. We hebben zelfs voor het eerst wat “Selfies” gemaakt, gezien we anders helemaal geen foto’s van onszelf hadden gehad :). [gallery link=“file” ids=“3523,3524,3525,3526,3527,3528,3529,3530,3531,3532,3533,3534,3535,3536,3537,3538,3539,3540,3541,3542,3543,3544,3545,3546,3547,3548,3549,3550,3551,3552,3553,3554,3555”]

Comments oude systeem

Chris -

Ziet eruit als een flinke rit. Niet raar dat je gesloopt bent na zoveel km’s :)

Rijksmuseum, poging 2! | Steph’s blog -

[…] was al weer even geleden, onze grote mislukte onderneming naar het Rijskmuseum. Hoogste tijd dus dat we een nieuwe poging gingen ondernemen! Een nieuwe afspraak werd gemaakt (en […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous