Michiel de Ruyter, een Nederlandse film??

Michiel de RuyterMyrte en Joost stelden voor om naar de film te gaan. Leuk, maar wat gaan we dan kijken? Er draaide niet echt wat, dus dan maar Michiel de Ruyter? Is wel weer een Nederlandse film, maar die zal wellicht toch het leukste zijn van wat er draait. Op deze manier besloten we naar Michiel de Ruyter te gaan. De meesten van ons hadden al wel gelezen of gehoord dat hij toch redelijk scoorde, dus moest kunnen! Toen we na 2,5 uur de zaal verlieten waren we enorm onder de indruk! Wat een ontzettend niet Nederlandse film! Ik zal even uitleggen wat ik hier mee bedoel: \

  • Geen grote en opdringerige hoeveelheid zinloos bloot.
  • Geen overdreven relaties of zinloze sex.
  • Geen overdreven decadentie.
  • Geen overdreven geweld en bloed.
  • Geen confrontatie zoeken door het publiek gruwelijkheden te laten zien.
  • De potentie om een homorelatie in beeld te brengen die ze niet hebben benut.

Na 2,5 uur hadden we het gevoel dat elke minuut benut en zinvol was. De beelden waren indrukwekkend, evenals het verhaal. Mooi weergegeven en ik betrapte me er op dat ik echt meeleefde met de slagen en gebeurtenissen. Ik zat continue in mijn geheugen te graven of ik nog wist hoe deze gebeurtenissen eindigden omdat het spannend was. We zijn pas naar het Rijksmuseum geweest en zagen nu hoe de spiegel van een schip (een van de weinige dingen die we zelfs gefotografeerd hebben) daar terecht is gekomen. Wat een verschrikkelijk gaaf moment was dat, we genoten enorm! We hebben alle 4 bijzonder genoten van deze enorm goede film :). Een hele stevige aanrader!

Comments oude systeem

Joost van Steenderen -

Ik zie ’m hier niet zo snel in de bioscoop verschijnen (zelfs veel Engelse titels halen het niet of komen pas maanden later uit), mocht ik ’m op een Hulu of andere streamingsdienst tegenkomen dan zal ik ’m zeker checken ;)

Steph -

Wie weet, ik zag dat er op IMDB Admiral staat als Engelse titel. :)

Daniel, CompanyFilms -

Ik vond het een zeer vermakelijke film. Hier en daar wat over dramatisch en groots neergezet, maar zeker een prima wegkijker!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous