Het plezier van CampZone organiseren

CampZoneOverzicht

Dit jaar ben ik voor de 15e keer op rij een onderdeel van de organisatie van CampZone. Dat is een behoorlijke opgaaf. CampZone is nooit af en je zou eigenlijk op ieder moment tijd kunnen steken in het evenement. Dat is een wat pittig huwelijk. Ja, want je bent wel een beetje veroordeeld. Het is een zware verplichting die veel met zich mee brengt aan werk, verantwoordelijkheden en problemen. Dit is een zware last, een subliem leuke puzzel, prettig vermaak, leerzaam, stom vermoeiend en irritant op zijn tijd. Zoals in elke verbintenis zijn er lusten en lasten. Het is dan ook normaal om jezelf af en toe de vraag te stellen of het plezier opweegt tegen de last. Daar had ik de laatste paar jaar steeds meer problemen mee. Het was steeds moeilijker om in de plus te eindigen. Je leven gaat door, tijd is ook voor andere zaken nodig en ik ben een sfeer mens. Sfeer is voor mij meestal belangrijker dan andere zaken. Werk ik fijn en prettig met mensen om me heen vermaak ik me al snel, loopt het stroef met anderen vraag ik me snel af waarom ik het aan het doen ben. Dat is wel echt mijn brandstof. Samen leuk, samen lachen, samen sterk. En dat is niet altijd even makkelijk geweest. Iedereen probeert CampZone naar beste kunnen op te pakken. Maar het is een uitdaging. We hebben veel verplichtingen en drukke levens, CampZone probeert daar tussen te gaan zitten.  Dit zorgt dat je elkaar soms teleur stelt, anders tegenover zaken staat en in sommige zaken merkt dat je niet hetzelfde denkt, iets dat we vroeger eenvoudiger hadden omdat we stomweg eindeloos veel tijd met elkaar doorbrachten. Dit is een korte worsteling geweest waarin ik merkte dat ik minder plezier had. Veel discussie en meningsverschillen haalden mijn brandstof er een beetje uit. We probeerden de boel wat professioneler te maken om onze tijd uit efficiëntie te halen en gingen dingen korter en zakelijker met elkaar afstemmen. Helemaal goed, ik wilde dat ook graag, maar het zinloze gezwam en het lachen met elkaar was ook echt een belangrijk deel. Professioneel is goed voor elkaars tijd en voor het evenement, maar we moeten het plezier met elkaar niet verliezen. Je vervreemd snel wanneer je minder tijd hebt. Dingen blijven onuitgesproken en frustraties kunnen wat opbouwen. Ik heb hiermee een paar mindere jaren gehad voor mezelf. Het  vorig jaar zag ik echt op tegen de organisatie. Er was een deel weggevallen en we moesten deze taak dus met minder doen. Dat zal wel helemaal zwaar worden? Dat bleek mee te vallen. Het was het jaar waarin we door meer schakelmomenten de zelfde taal terugvonden en mijn plezier kwam daarmee terug. Het was hectischer en drukker, maar ook gezelliger en leuker geworden. Dat zal uiteraard ook een belangrijk gevolg zijn geweest van de professionalisering die we toe hebben gepast. Gedeelde en gedocumenteerde lijsten, gezamenlijke aanpak en beleving. Op die manier konden we allemaal, hoe goed of hoe slecht je bij uitgang ook op de hoogte was van alles wat er speelt op een moment, gewoon lekker wat oppakken en aan de gang.

11802729_886549751381301_2111421369483563503_o

CampZone 14 bleek voor mij het jaar, waarin ik ontdekte dat CampZone weer echt leuk kon zijn. Nu, een jaar later zit ik op CampZone 15. Het is bijna gênant hoe alles ons mee zit. De crew is leuk en vriendelijk voor elkaar. De bezoekers zijn geweldig. Iedereen is overal welkom en de sfeer is gewoonweg fijn te noemen. Overal vrolijkheid en warmte. Zelfs het weer zit ons mee. De catering is de beste die we ooit gehad hebben en ik vermaak me echt. 11802814_887314261304850_1924286929133318262_oEen initiatief waar ik al een paar jaar mee speelde is dit jaar, in het bijzonder door de hulp van Tom, en later ook die van Marco Hartgring (van de Rabobank) daadwerkelijk gerealiseerd. We zijn open voor iedereen die wat wil maken. Dingen worden uitgelegd en er wordt niet arrogant gedaan. Starters worden geholpen, de pro’s denken met elkaar mee. Onder begeleiding van Martijn van Leeuwen, Quinten van Kessel en Andries worden onze deelnemers waar nodig met zachte en vriendelijke hand begeleid. Mensen weten elkaar te vinden en ondernemen met elkaar. Daarnaast is er een Rube Goldberg uitdaging, maar daarover later meer. 11223820_885848261451450_3747503021592148625_oCampZone 15 is top. Ik geniet en ga dit op deze manier nog vele jaren met plezier volhouden. Ik geniet van de mensen om me heen, van de vrijwilligers tot de bezoekers. Dit is waar we het voor doen!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous