Een onverwacht gave game: Hacknet.

Hacknet: Everybody loves chicken

Een tijd geleden heb ik maar weer eens gezocht naar een leuke opvolger van Uplink. Ik heb destijds zoveel plezier van Uplink gehad dat het echt tijd was voor een goede opvolger. Er is veel te krijgen, maar de meesten geven me toch niet hetzelfde plezier. Tijdens mijn zoektocht vond ik Hacknet. Hij is te koop voor €9,99 op Steam en in de Humblestore. Dat is geen bedrag om het voor te laten, dus ik heb hem maar eens een kans gegeven. En dat, moet ik grif zeggen, was de moeite waard! Hacknet gaat wederom over hacken. Je moet gebruik maken van exploits en tools, welke je in een aantal gevallen ook zelf zult moeten bemachtigen. Het spel en de opdrachten lopen langzaam in moeilijkheid op. Soms zijn er tijdselementen waar je tegen moet strijden (zie mijn bizarre per ongeluk achievement hieronder) maar meestal is het pluizen, nadenken en de middelen voorhanden blijven inzetten en gebruiken.

Hacknet achievement

En dat is leuk. Ze hebben het pluizen erg vermakelijk gemaakt door sowieso te zorgen voor veel content op de servers die vermakelijk is. Grappen, chatlogs en andere zaken. Deze “filler” is altijd bijzonder eenvoudig te onderscheiden, dus het remt je niet af. Ik heb het zelf erg leuk gevonden om alles door te nemen. Aan het eind heb ik me ook nog in wat andere vermakelijke zaken verdiept en een paar extra missies gevonden. De interface van het spel is vooral zijn kracht. Het is leuk gemaakt, je kan bijna alles met de mouse, maar sommige zaken moeten (en alle kan) gewoon met het toetsenbord. Dat voegt wel enorm toe aan het gevoel. Je krijgt een OS aangeboden dat ook als zodanig gepresenteerd wordt. Na mijn eerste bluescreen had ik het dan ook helemaal naar mijn zin :D.

hacknet  

Er zaten opvallende en soms wel heel creatieve missies in. Ik heb het spel denk ik in zo’n 7 uur uitgespeeld en daar bijzonder van genoten. Ik denk dat ik deze, evenals Uplink nog vele malen met een paar jaar ertussen, opnieuw zal opstarten en opnieuw zal uitspelen. Een enorm dikke aanrader als je Uplink ook leuk vond! Ik vind deze zelfs leuker. Bekijk vooral ook de bijzonder korte trailer even:

Comments oude systeem

Herman Ronk -

Binnenkort even naar kijken, altijd wel leuk tijdverdrijf dit soort spellen :)

Steph -

Jup, en de tijd is goed te overzien :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous