Vette nieuwe serie: Dirk Gently

dirkgently Tjonge jonge jonge. Wat een toeval! Al helemaal als je kijkt waar deze serie over gaat. Laat ik eerst stil staan bij de originele schrijver van Dirk Gently. Dit is Douglas Adams. Een naar mijn mening bijzonder grappige science fiction schrijver welke ondermeer The Hitchhikers Guide to the Galaxy geschreven heeft. Dit boek heeft het op zijn minst tot internet-meme geschopt: all die don’t panic plaatjes komen van deze boekenserie of de verfilming: don-t-panic-the-answer-is-42 Van deze schrijver, die al een tijdje dood is, heb ik denk ik alle boeken gelezen. Toen kwam Tamara een tijdje geleden ineens met een boek van hem dat ik nog niet gelezen heb (of eigenlijk meer een samenwerking): Douglas Adams' Star Ship Titanic. Dit boek ben ik op het moment aan het lezen nog. Het meest vermakelijk van deze schrijver vond ik de serie Dirk Gently. Dirk Gently is een detective die enorm gelooft in de holistische benadering. Volgens hem is alles in de wereld met elkaar verbonden. Het bekende verhaal dat als een vlinder in Brazilië op een bepaald moment met zijn vleugels slaat, het hier tot storm zou kunnen leiden door een complexe serie van oorzaak en gevolg. Gezien alles in de wereld met elkaar verbonden is en dus invloed op elkaar heeft, besluit deze detective in de boeken bijvoorbeeld op Hawaï te gaan zoeken naar de kat van iemand uit de straat. Daar vind je net zo goed sporen als thuis… De persoon die om zijn hulp vroeg was hier niet van gecharmeerd, toen Dirk zijn vliegtickets en zelfs drankjes aan het strand bij de opdrachtgever declareerde. Dat terwijl hij duidelijk aangaf dat hij de wereld gratis gered had tijdens het onderzoek… dirkgently De nieuwe TV serie gaat over deze detective, die druk is met een zaak waarvan hij niet precies weet waar het over gaat. Er gebeuren erg veel en ook erg interessante dingen, dus grote kans dat hij goed op weg is. Een chaotische serie, met een aantal vreemde en bizarre figuren en gebeurtenissen. Een beetje een The Hangover gevoel krijg je er vaak van. Humor, verwarring en vreemdheid galore! Het is erg moeilijk deze serie recht aan te doen, je moet echt even in de verwarrende vibe terechtkomen. Één van de hoofdpersonen is trouwens de hobbit uit Lord of the Rings :). Opmerkelijk dus, als je een detective hebt die zijn carriere baseert op het feit dat toeval niet bestaat en alles verbonden is, dat ik na al die jaren juist nu een onbekend boek van deze schrijver aan het lezen ben als net deze serie out of the blue start :). Dikke aanrader en echt even checken. Hier de trailer:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous