Vakantie achter de rug: wandelen

Dat was hem, de vakantie. Een week lang vrij met zijn allen thuis. Eigenlijk waren er dan ook maar 2 opties:

  1. Thuis dingen doen
  2. Wandelen in een rustig niet zo populair natuurgebied (je wil toch andere mensen nog vermijden).

Eigenlijk hadden we een Center Parks geboekt voor de mei vakantie. Dit zou de eerste vakantie echt als een gezin zijn waarbij ik door afscheid van de evenementen voldoende vakantiedagen zou hebben om er eens echt een lange week op uit te trekken. Toen kwam Corona, dus nu is het wachten op een voucher met tegoed voor een andere vakantie. 😒

Dit was dan ook het programma voor de 9 dagen: ’s ochtends gaan wandelen, ’s middags wat in huis klussen en met de kinderen in en om het huis spelen. Natuurlijk was dit heel fijn en even een onderbreking van het vele werken wat extra pittig is geweest met de kinderen de hele tijd thuis.

Vergezicht

Aeron en Elias

Het wandelen beviel goed. Het viel me op dat als je maar voor de middag ging, het overal goed rustig was. We hebben eigenlijk maar 1 keer last van drukte gehad en zijn daar uiteindelijk ook vertrokken.
In dat geval kwam het overigens niet eens door drukte, want die viel goed mee. Het was vooral dat mensen asociaal waren. Dit was bij het Dokus de Das pad in Schaijk. Het is een wandelpad met allemaal leuke stops voor de kinderen waar ze kunnen spelen en kijken. Hierbij staat overal aangegeven dat je even moet wachten tot hij vrij is en je afstand tot anderen moet houden vanwege Corona.
Bijna iedereen deed dit goed, maar andere gezinnen sloten gewoon bij je aan en lieten hun kinderen gewoon bij onze kinderen spelen. Een stapje erop waren mensen die kozen het pad tegengesteld te lopen en hun kinderen overal bij te laten. Die kwamen dus bij iedereen. Daar hadden we dan ook snel genoeg van, toch te veel mensen die de ernst niet zien blijkbaar 😷.
Verder hebben we dan ook de kinderpaden vermeden.

Onze andere wandelingen hebben we zéér weinig mensen gezien en was afstand houden dan ook echt geen enkel probleem.
De laatste dag van de vakantie zijn we zelfs met Bart, Franka, Lian en Suus gaan wandelen. Netjes volgens de Corona maatstaf, eigen vervoer en de volwassenen netjes uit elkaar. De kinderen was natuurlijk een ander verhaal, maar die spelen buiten ook samen en gaan volgende week ook weer samen naar school.
Dit was eigenlijk de beste dag van de vakantie omdat het samen met anderen echt een hele welkome afwisseling was met andere gesprekken en ervaringen. Aeron en Elias liepen dan ook over van enthousiasme en hebben dan ook beiden goed doorgestapt! Ze waren helemaal op toen we thuis kwamen en werden de volgende dag ook pas laat wakker.

Snoep-pauze

Wandeling in het weiland

Bij het buitenspelen kwam de nieuwe skelter natuurlijk goed van pas. Maar er was ook een nieuwe aanvulling: Aeron had van Oma Astrid voor zijn verjaardag nog een brandweerspuit gehad. Die is iedere dag wel gebruikt. Om de plantjes water te geven, om de fietsen van de kinderen in de buurt schoon te spuiten en zelfs in de regen om de plassen te vullen.

Plassen vullen

Fietsen wassen

Wanneer we ’s avonds de kinderen op bed hadden konden we nog een uurtje een game doen samen voor we anders ’s morgens te moe zouden zijn. Dit was of Eco, wat we met een groep mensen deden. Een planeet wordt bedreigd door een meteoriet waarbij je 30 dagen hebt om een beschaving te bouwen die de meteoriet kan vernietigen. Andere dagen speelden we nog even met zijn tweetjes Borderlands 3, een game waar we beiden al lang naar uitkeken om eens wat tijd aan te besteden: verstand op nul en flink van je af schieten! Dat is dan ook mondjesmaat gelukt zo.

Eco:

Borderlands 3:


Dus

Het was een fijne vakantie die goed voor ons was. Maar ik kan niet wachten tot we er weer op uit kunnen, naar musea, pretparken, zwembaden etc. 😅
En bij vrienden en familie op bezoek!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous