Kienehoef en Spoorwegmuseum week

Deze week ben ik begonnen met een vrije dag. Omdat de jongens nog in hun laatste week vakantie zitten leek het me leuk om nog wat te doen en een dagje voor ze vrij te nemen. Lisette had een tegoedbon voor een dagje uit en toen we zagen waar we heen konden was de keuze snel gemaakt: Het Spoorwegmuseum!

Ik herinner me dat Leon Rutten bij Sligro me misschien wel 6 jaar geleden met klem adviseerde daar een keer naar toe te gaan. Met de jongens op deze leeftijd was het moment dan eindelijk daar 😇.

En gelijk had hij wel, wat een leuk museum. Gelukkig was het er “rustig”. Er waren echt wel veel mensen, maar het is een ruim museum dus de Corona maatregelen waren behoorlijk goed na te leven. En dat deden de bezoekers dan ook aardig, wat zo’n dag toch veel prettiger maakt. Er is veel te zien, veel te doen en veel mini-attracties en ritjes.
Buiten dat de jongens zich goed vermaakten, vond ik het zelf dan ook echt wel leuk. Een gevarieerde en volle dag. We zijn heel wat langer gebleven dan dat we van plan waren!


Ook hadden we de Kienehoef in Sint-Oedenrode nog eens bezocht. Dat is een gratis speeltuin welke erg groot en ruim is. In de laatste dagen van de hittegolf zijn we vroeg vertrokken en hebben het tot na de lunch uitgehouden met de jongens. Het is daar prachtig spelen en Oma Cecilia was ook mee gegaan. Lekker ontspannen bijkletsen dus terwijl de jongens zichzelf uitputten. Daar is wel echt scherp toezicht bij nodig overigens, ze verdwijnen waar je bij staat 😄.


En dan hebben we vandaag bij ons in het bosje vogelhuisjes gehangen. We hadden er al eens over nagedacht, maar het was wel prijzig en de gemeente zit dit soort initiatieven om wille van de centen ook niet zo zitten dit jaar. Het zou moeten helpen tegen de processierups (indirect) en wat andere verbeteringen met zich mee brengen.

Bart kwam ineens met een mogelijkheid om die dingen wel héél goedkoop te betrekken. Deze hebben we vandaag even opgehangen. Zelfs als het niets gaat doen ziet de buurt er gelijk weer een stukje aangenamer uit. Het waren er meteen 10, dus ik ben benieuwd wat het gaat doen. Super leuk en fijn dat Bart de kans zag! 💪


Adding content to the end of the web.

Next
Previous