Sword of the Stars (Rocks!)

Sword of the StarsNadat Andries en ik vroeger altijd Master of Orion, Wing Commander: Armada en dat soort games speelden heb ik nu dan een nieuwe game! Sword of the Stars, van een Nederlandse uitgever….

En wat is het een fantastische game! In eerste instantie mistte ik erg veel. Planeten micromanagement. Het bouwen van structures en centra op planeten. Het afstellen van economische zaken en belastingen. Ik was dus eigenlijk best teleurgesteld: het leek allemaal wel erg uitgekleed.

Klik voor een groter plaatje

Het spel heeft wel een gelikte maar drukke interface. Helaas komt dat je gameplay niet altijd ten goede, soms zit je echt te zoeken of te vechten met de 3d interface, waardoor je verkeerde systemen aanklikt of je verkijkt op de afstanden. Maar dit went goed en zonder deze interface zou de game een stuk minder leuk zijn.

Planeten bevolken en ontwikkelen is erg eenvoudig, je hebt een paar sliders waarmee je de economische ontwikkeling bepaalt en that’s it. Je hebt een gigantisch complexe techtree, die helemaal rond je camera heen doorbouwt. In het begin netjes gescheiden door disciplines, maar al redelijk vlot zie je dat veel technologiën andere beschikbaar maken of mogelijk maken. De boom begint intern te “cross-linken”. Eigenlijk kan je bij het zien van de boom niet wachten tot je hem doorlopen hebt, om te zien wat er allemaal mogelijk is!

En dan nog de shipdesigns! Wat kan je daar véél! In het begin heb je Destroyers. Aardig indrukwekkende schepen waar je alle kanten mee op kan. Als je op een gegeven moment de volgende categorie ontdekt: Cruisers, weet je niet wat je meemaakt. Extreem veel nieuwe opties en typen, die je niet eens specifiek hebt moeten onderzoeken. Veel technologie brengt op diverse terreinen nieuwe dingen mee.

Door het gebrek aan grootschalig micromanagement is de game echt een stuk sneller. In het begin heb je een wat onwennige trage opbouw, maar daarna zie je je vloot en colonies gestaag groeien wanneer je bereik in de sterren groeit door technologie.

Er zijn 4 verschillende rassen, welke dan ook echt bijzonder anders spelen. De verschillen zijn zo groot dat je eigen bij sommige rassen helemaal opnieuw moet leren hoe je het spel speelt, aangezien de totale navigatie en voortbeweging echt grondig anders is.

Wat mij betreft een topgame! Heb bij de start even geduld om het spel te leren kennen en begrijpen en je zal zien dat het spel zichzelf langzaam van wel aardig naar ontzettend leuk ontwikkelt!!!

URLs:
Officiële website
Download de demo

Adding content to the end of the web.

Next
Previous