Times Cool 19-21 februari 2005

Vrijdag:
Ingang andere kant Rond een uur of 20:30 ~ 21:00 aangekomen op TIMES. Het sneeuwt als een idioot buiten, en de rit was zwaar. Ik vraag me dan ook af of de leiding niet een beetje doordraaft met die hele “Times Cool”-winter editie crap, die sneeuw is way overdone!… Ik parkeer mijn auto mooi bij de gewoonlijke ingang en stap uit om naar binnen te gaan. Briefje op de deur: ingang andere kant. Kan ik dus helemaal rond het pand lopen in diezelfde sneeuw. Ik weet het nu zeker, ze draven echt door! !😉

De tekst in twee helften Bij een mooie binnenkomst (om een scherm heen sta je meteen tegen het podium met de crew aan) worden we meteen door [RAG]Thrax opgevangen. We ontvangen ons bandje en worden meteen even naar onze plaatsen begeleid. Meteen ook een paar vrijwilligers die meehelpen de spullen uit te laden. Het is een kort sjouwen en we zijn er klaar voor, om de pc’s op te bouwen etc. Het is echt een andere inrichting dit maal! Podium aan de andere kant, de beamer en de relaxhoek ook. Ook het geluid van de film etc is ditmaal dus opvallend precies aan de andere kant van de zaal dan de slaapplaatsen. De slaapplaatsen zijn nu ook niet meer bij de in/uitgang waardoor ze veel afgezonderder zijn. Veel meer “dedicated” gevoel daarbij. Ook hangt er weer de aloude beamer die de mededelingen projecteerd hoog op de muur. Ditmaal is er een keer niet met spaties om de pilaar in het midden van deze wand heen gewerkt, maar hebben ze een pagina met een scheiding in het midden geschreven hiervoor. Daarmee is dat ook voortaan prima en veel makkelijker te volgen. Ze gebruiken beide helften nu een beetje afzonderlijk waardoor het veel coherenter overkomt. De relaxhoek is weer duidelijk veel zorg aan besteed, en ziet er dan ook prachtig uit imo.

Het aggregaat, op een aanhanger in de modder Pech heeft de crew nu in elk geval al gehad. De locatie zou theoretisch op eigen stroom moeten kunnen draaien. Omdat TIMES zo’n beetje elke keer nog wat stroomprobleempjes heeft gehad ondanks dat het prima zou moeten kunnen hebben ze dit keer een beetje overbodig toch een aggregaat erbij geregeld. Daar hebben ze zo’n 3 tafelrijen aangehangen. Toch een behoorlijke ontlasting van de stroom van de locatie en daarnaast vrijwel geen belasting voor zo’n aggregaat. Toen viel spontaan het aggregaat uit, gewoon zonder reden. De crew vond dit duidelijk niet grappig, maarja, wat doe je er nou helemaal aan. Het was snel opgelost en ik had niet het idee dat de deelnemers er heel erg mee zaten.

Het intranet De faciliteiten op technisch gebied waren trouwens ook weer tijdig en goed op. DC-hub deelt gemiddeld zo’n 17TB. IRC was er ook al meteen en werkt prima. Intranet is ook weer mooi en verzorgd, en hangt een forumpje onder (phpbb). Ik kijk zelf vanaf mijn plek op de relaxhoek uit waar dankbaar gebruik wordt gemaakt van de xbox die nu op de beamer hangt, Burnout 3 blijft ook gewoon mooi. Ik ben wel verschrikkelijk gaar, ik heb een zware werkweek gehad, dus ik denk dat ik er zo maar eens in duik. Wel weer een klein voordeeltje, aangezien ik dan op tijd op zal zijn voor het ontbijt, wat ze helaas maar tot 12:00 uur serveren ofzo. Die uitsmijters hier kan ik na al die voorafgaande Times edities wel zeggen: die gaan er goed in! 😊 De catering is hier sowieso altijd dik in orde, die snappen lanners echt goed. Ik heb ’s avonds ook nog even een lekker frietje gyros naar binnen geschoven. Kwam bij de bar zelfs iemand uit Schaijk tegen, dan heb je toch bijna een internationaal evenement?! !😉 :P Ik ben om 3:00 naar bed gegaan.

Zaterdag:
Lekker geslapen, rond 10:00 uur mijn matje afgerold. Richting ontbijt, waar de uitsmijter er prima inschoof. Daar kwam Bolle er ook bij, en ook liepen we zoals iedere Times ook hier PiPi weer tegen het lijf. Het is een beetje aan de frisse kant binnen, dat is best goed. Een trui aantrekken is meer dan voldoende als je dat al wil. Beetje fris kan je je tegen kleden, beter dan de gebruikelijke zweetpartijen dus 😊.

Even tijd gemaakt om mijn persoonlijke voorraden aan te vullen. Mijn vriendin en ik hebben contant zo’n 4,75 euro als we alles bij elkaar leggen en een halflege fles sinas. Tijd voor de supermarkt en pinautomaat dus !😉. Lanz4all liet me op een kaart zien dat ik bijna 2 minuten onderweg zou zijn, waarbij ik 1 keer links en 1 keer rechts zou moeten. Zelfs voor mijn begrippen is dat haalbaar (zelfs zonder uitgeprinte kaart en aanwijzingen! Hahhah!), dus snel even op en neer.

Una_TGP Una_TGP arriveert rond een uur of 14:00, en daarmee zijn in elk geval alle gpn’ers die dit weekend zouden komen aanwezig. Lekker een rustig middagje gamen, een beetje rondkijken en wat privewerkzaamheden uitvoeren. Internet is nog steeds erg goed bruikbaar en WoW lijkt een beetje de game van de LAN te zijn…. Ik geloof niet dat ik ooit eerder een LAN heb meegemaakt waar een internet game zo’n beetje de game van de LAN was. Dat het dan serieus nog goed loopt ook met zoveel bezoekers? Ongelofelijk maar dus duidelijk wel zo. Naast dat Una_TGP een erg grote bek heeft blijft het bij ons aan tafel erg rustig :P. Af en toe wordt er wat omgeroepen door de organisatie. Ze laten het Bitchie doen en ik moet zeggen dat het me erg opvalt dat ik het altijd goed versta. En ik denk niet dat het aan het audiosysteem ligt, ik denk dat ze Bitchie voortaan altijd maar als omroepen moeten laten dienen.

Een van de nadelen blijft wel de sanitaire voorzieningen. Bij de mannen zijn 3 pisbakken en 1 toilet. Dat is toch wel heel erg weinig met zoveel personen, er staan vaak mensen te wachten. Het is dan ook niet vreemd dat je vaak jongens op het meidentoilet ziet. Wat dan wel weer heel leuk is, is dat de crew printjes boven de pisbakken heeft gehangen, waarop moppen, grappige spreuken en verhaaltjes staan.

’s Avonds rond 0:15 uur komen ook Cobra187 en Neo_TGP een kijkje nemen. Neo_TGP leent Quindor zijn laptop en gaat meteen naast Quindor mee in de langame WoW. Om toch indruk op Neo_TGP te maken loopt Quindor mooi meteen volenthousiast de problemen in 😊 en gaat harstikke dood. Dat is dan wel weer humor! 😊 Ik zelf heb nog een paar pogingen gedaan om toch weer goed in Streethacker te komen. Het valt helaas erg tegen (ik zit te prutsen) dus geef het na 4 keer opgepakt te worden toch maar weer op. Ik heb ook nog wat Freelancer gedaan, wat Max Payne 2 (die ik nu alsnog probeer uit te spelen omdat ik eerder was vergeten dat ik er mee bezig was 😔). Om 4:00 uur zo’n beetje gaan slapen.

Zondag:
Dit keer word ik om 11:00 gewekt door mijn vriendin, weer vanwege dat ontbijt. Ik stel mezelf nogmaals hardop de vraag waarom ik mijn slaappatroon afstem op een catering. Die uitsmijters zijn gewoon te lekker… Dat zal het zijn. Nog effe gezellig met [RAG]Thrax gebuurt die vanacht heel lang is doorgegaan bij een Warhammer presentatie. Dat was dan ook echt mooi om te zien, met geschilderde mannetjes, tanks, etc.

De catering Na gezellig ontbeten te hebben met Una_TGP en Taiyin (mijn vriendin) over op de orde van de dag, de laatste van dit event al :(. Ik ga nog maar eens proberen wat zoden aan de dijk te zetten in Streethacker. Na 2 pogingen krijg ik het zowaar weer eens voor elkaar om een succesvolle missie te doen. Snel sluit ik dat spel af (nu ik nog win !😉). Daarna nog een flink eind bijgespeeld met Max Payne 2. Ook nog even heerlijk UT2004 gespeeld, en ik zat er toch redelijk lekker in, alhoewel het ooit beter gaat. Ook weer wat tijd met Taiyin in de freelancer server gespeeld. Volgens mij had helaas niet iedereen in de gaten dat die toch weer draaide.. Ach ja, heb ik lekker weer een beetje kunnen inlopen op de mensen die meedoen !😉

Werken aan de statistieken ’s Middags nog flink wat tijd genomen om uitgebreid te kijken naar Quindor zijn statistiekenpage. Times had wat dat betreft een primeur, voor het eerst konden alle bezoekers kloppende statistieken zien van hun netwerkpoort (en van alle poorten die ze maar wilden). Het zag er erg mooi uit, gelukkig maar, want het bleek flink custom gemaakt te zijn door Quindor. Om 18:00 uur kwam er dan toch een eind aan het event, en kwam voor mij de 3,5 uur durende thuisrit in zicht. Helaas liep het niet zo… Eerst zijn we toen we om een uur of 19:00 vertrokken bij TIMES, waar het opruimen overigens zeer hard opschoot, gestopt bij de McDonalds in Landgraaf. Daar hebben we met Taiyin, Quindor en Una_TGP nog even gegeten. Onder het eten begon het zeer hard te sneeuwen en ijzelen. Toen we er vertrokken was het op sommige plaatsen zo glad dat je bijna niet meer kon staan. Ik reed als laatste weg bij de Mc (moest nog het een en ander aansluiten in mijn auto), en toen ik de oprit van de snelweg naderde meende ik in de verte de auto van Una_TGP te zien. Ik stopte erachter en hij was het inderdaad. Van Happen stond ervoor met het aggregaat van TIMES.. Wat bleek: Van Happen zijn aanhanger was zo zwaar en de weg zo spekglad en oplopend dat hij niet meer van zijn plaats af kwam. Terwijl Una en ik duwden probeerde hij vooruit te komen. Met zeer veel inspanning wonnen we slechts een halve meter. Una besloot om te gaan proberen te slepen. Dit leek een beetje te gaan werken toen ook X_astro_X toevallig voorbij kwam rijden en schuin voor Una zijn auto even in de berm zette om te vragen wat er gaande was. Toen zat X_astro_X zijn wagen dus ook vast, maar hij in een modderige berm. Met veel moeite hebben we eerst astro eruit getrokken en geduwd en zijn we vervolgens verder gegaan met vereende krachten om proberen Van Happen vooruit te krijgen. Met astro erbij wilde dit dus gelukkig wel lukken. Op de snelweg zijn we nog een tijdje achter hem blijven hangen (met 40km/u) tot we van het ijs af waren. Flink wat vertraging opgelopen dus, maargoed, je kan iemand niet zomaar laten staan natuurlijk! 😊.

Enfin, weer flink op weg. Na een tijdje zie ik dat mijn brandstofpijl behoorlijk laag begint te staan. Ik kijk alvast uit naar een BP, daar tank ik normaal altijd (hey, je kan games kopen van Freebees, voor mij een makkelijke keuze dus). Helaas, na verloop van tijd sprint de reserve aan, ik ga het niet halen tot een BP, dus ik stop bij een Shell. “Hey,” denk ik bij mezelf, “laat ik eens een keer die VPower zooi tanken waar Quindor het telkens over heeft.” Ik sta kort te tanken terwijl ik ondertussen verveeld om me heen kijkend (erg moe) de beschrijving van de VPower ga lezen. “Ongelood”. Ik laat vol verbazing mijn tankslang los. Ongelood? Wat heeft dat nu weer met diesel te maken dan? Ik kijk wat beter: “95 ongelood”. Wtf, dat is helemaal geen diesel! Klaarblijkelijk is er dus ook VPower benzine! Argh! Mooi wel 17 liter van die rotzooi in mijn tank gegooid. Dus dan maar de nooddienst bellen. Die moeten mijn tank komen leegpompen. Na flink te wachten arriveert die. Met een pomp proberen ze bij mijn filter de diesel eruit te tanken. Maar er komt niets uit. Ook niet na herhaaldelijk mijn auto op contact te zetten en andere pogingen. Ligt aan mijn hogedruk-pomp zegt hij, gebeurt helaas veel vaker tegenwoordig. Dan maar bij mijn tank beginnen. Maar, met alle beschermingen en klepjes krijgt hij daar al helemaal geen druppel benzine uit. Hij is genoodzaakt me af te slepen. Laat in de nacht arriveren we bij een garage, waar ik ook vervangend vervoer krijg. Al mijn spullen (computers, slaapspullen, etc) overgeladen in de vervangende auto en als nog naar huis. Daar aangekomen was het echt veel te laat, snel gedouched en naar bed. Een duidelijk minder einde aan een zeer leuk weekend.

De inschrijvingen van TIMES Hot zijn alweer geopend (op zondag tijdens de lan al), dus ik heb me zeker al weer ingeschreven. Aangezien deze lan overvol zat zou ik zorgen dat ik snel ingeschreven en betaald had als je er heen wil! Het moge duidelijk zijn dat deze Lan zeer goed gescoord heeft bij mij. Ik geef ze dan ook een flink hoog punt!

Tering wat een afstand :P
Afstand 362,3 km.
Reisduur 03:33
Het is wel een verschrikkelijke afstand, maargoed, de volgende keer doe ik dat dus fijn weer 😊

Links:
Dit verslag staat ook op Gameparty.net
T.I.M.E.S. website
Mijn foto’s van Times
World of Warcraft

Adding content to the end of the web.

Next
Previous