Vaarwel Autopatcher?!

Vanmorgen viel ik bijna van mijn stoel af bij de nieuwspost op Slashdot: Autopatcher heeft een brief ontvangen van Microsoft. Ze moeten stoppen met hun product.

Autopatcher is een softwareprogramma waar de maker alle Microsoft patches bij elkaar sprokkelde en klaar zetten in 1 download. Deze download ging lekker snel. Vervolgens had je een bestandje waarmee je snel even alles op een server of pc kon installeren. Dan was je in een wip klaar. Dit in groot contrast met windows update: iedere week windows update doen is geen inspanning. Maar wanneer je een nieuwe XP machine installeert heb je bijvoorbeeld toch al gauw zo’n 95 patches nodig. 2 uur later is hij klaar met downloaden en gaat hij installeren. Dat is dan ook nog bij redelijk internet. Er zijn, zeker met de lanparties, meer dan voldoende situaties te verzinnen waarbij je niet eens internet hebt!

Kortom, echt een tegenslag dit! Kan je voortaan lekker gaan zitten duimen draaien bij de klant terwijl je een server update vanaf het internet…. Terwijl de klant je zit aan te kijken waarom hij in godesnaam moet betalen voor de uurtjes dat je naar het scherm zit te staren.

WSUS servertje dan? Ja, lijkt me wel. Maar helaas is dat niet overal mogelijk, er is geen hardware voor, of niet eens een gezamelijke active directory (bij lanparties bijvoorbeeld).

Bedankt Microsoft! Ik begin ondertussen echt over linux na te denken. Vista is geen optie, met de 3 en een half miljoen bugs en slechte zaken, XP wordt ook steeds moeilijker gemaakt… :S

Straks is XP mijn game-os. 1 Windowsserver voor office, en baai baai zwaai zwaai ms producten voor de rest.

Technorati: ((Autopatcher)), ((Windows Update)), ((WSUS)), ((Microsoft)), ((Linux))

Adding content to the end of the web.

Next
Previous