Wat is het leuk om in een dorp te wonen!

Afgelopen weekend was het dan zo ver: Ons eerste buurtfeest. Nu wist ik nog wel dat dat gezellig was van toen ik klein was. Maar dat het zó gezellig was…

Technorati: ((Buurtfeest)), ((Karaoke)), ((Barbeque)), ((Fietstocht))

Zaterdagmiddag begonnen we met opbouwen van de feesttent en alles eromheen. De laatste boodschappen werden gedaan en nog vanalles geregeld. Om 20:00 uur begon het dan officieel. Bij binnenkomst moest iedereen lootjes trekken. Vlug daarop bleek dat aan te geven in welk karaoke team je terecht kwam. Nu baal ik altijd van karaoke, ik heb er echt een hekel aan. Voor de karaoke startte werd er eerst gezamelijk flink gegeten van de grote barbeque’s die geregeld waren.

In teams werkt het natuurlijk meteen al anders, iedereen moest kandidaten in een aantal categoriën leveren: heren solo, vrouwen solo, duo en groep. Bij groep moest dus iedereen. Omdat de meesten er een hekel aan bleken te hebben werd het al gauw gedeelde smart. Er werd moed ingedronken en de kelen gingen open. Gezelligheid ten top.

’s Nachts laat was het afgelopen. De volgende ochtend werd er om 11:00 uur gezamelijk ontbeten. Eieren en spek werden gezamenlijk op een grote pan gebakken. Daarna kwam een stevige fietstocht met de buurt, waarbij ook de kinderen welkom waren. Na de fietstocht werd er weer gezamelijk gefeest, de karaoke werd weer aangesloten voor de kinderen dit keer. Daarna werden de barbeque’s weer aangesloten, zodat er weer flink gegeten kon worden. Het vlees is ondanks goede gerichtte pogingen net niet opgekomen. De fusten daarentegen wel. Toen de fusten eindelijk leeg waren en iedereen ging opruimen omdat het laat zat was, was het dan ook snel gebeurd. Was het niet dat iemand vond dat we na het opruimen wel een biertje verdiend hadden. Al snel stonden er weer 2 kleine kratjes die ook nog netjes opgingen.

Het is heel erg gezellig geweest, ik hoop dat ik er morgen wat foto’s kan bij plaatsen. Het leuke aan het dorpse was al meteen dat ik toevalligerwijs ook weer een hoop aanhang en nieuwe bewoners al bleek te kennen. Ik geloof dat zelfs Iris voor een keer het dorpse wel wat kon waarderen ;).

Adding content to the end of the web.

Next
Previous