Waar gaat het heen!? Is dit nu een links land?

OMG OMG OMG OMG. Om maar even een rustige opening te doen. Ik begin me zorgen te maken over Nederland. Dat deed ik al enige jaren, omdat ik hier en daar Amerikanisering meende te herkennen. Kuddedieren die niet zelf na kunnen denken. Nu kom ik er achter dat dat een synoniem is voor een links kabinet?

Ik hoop voor het eerst dat Verdonk gelijk krijgt en het kabinet over een half jaar valt. Ook hoop ik dat dat snel genoeg is om het hier en daar al al te schamele IQ van onze samenleving te redden voor we onder het 0 punt dippen…..

Technorati: ((Amerikanisering)), ((Sportschool)), ((Dik)), ((Gehoorbeschadiging)), ((Supersize me))

De verbazing groeit en groeit maar. Maar laat ik eerst eens helder stellen wat ik bedoel met Amerikanisering: Het niet in staat zijn zelf te kunnen denken. En dat komt niet door de bevolking, maar door de betuttelende overheid. De overheid betuttelt dermate dat men niet meer in staat blijkt voor zichzelf te denken.

Neem nu het gehoorbeschadiging door MP3 spelers verhaal. Toen ik 10 werd kreeg ik een Sony Walkman. Naar huidige standaarden een baksteen en verschrikkelijk lelijk, maar destijds een van de mooiste stukken techniek die ik ooit gezien had. Hij had ook iets eigenaardigs: als je het geluid vol open draaide ging hij helemaal niet zo hard. Als je het boekje las (stond ook in icoontjes aangegeven bij het schuifje) was dat volgens de industrie het veilige volume, waarin je oren niet beschadigd zouden raken. Als je kracht zette kon je hem door een zware klik heen draaien en toch harder zetten. Soms redde je dat, wanneer één van je vrienden weer een bandje had dat veel te zacht opgenomen was. Mijn ouders spraken me ook gewoon aan op het gebruik van dat schuifje. Soms luisterde ik schuldbewust 10 minuutjes te hard. Langer durfde ik niet en daarmee heb ik dus geen gehoorbeschadiging opgelopen.
Nu moet de industrie dus aangesproken worden, ze moeten er voor gaan zorgen dat MP3 spelers niet meer zo hard kunnen. Dat lijkt me echt de logische weg ja. Zorg maar dat nieuwe generaties opgroeien zonder dat ze zich bewust zijn van hoe en waarom je gehoorbeschadiging kan oplopen. Als de overheid dat oplost, verliest de massa het inzicht. Er zijn overigens werkbare oplossingen denkbaar waarin dit niet zal gebeuren, denk bijvoorbeeld aan kinderslot bediend door de ouders. Maar het zal wel gewoon simpelweg een hardewarematige beperking worden die onbeseft door de massa onze zielige gehoortjes red. Over een tijdje kunnen boxen en koptelefoons gewoon niet meer hard. Doel bereikt, we redden het gehoor van generaties. Nadeel is alleen dat ze dit niet beseffen en begrijpen, waardoor ze zelf geen verantwoordelijkheid meer zullen dragen voor hun eigen gehoor, in situaties waar veel herrie is. Simpel omdat ze het niet weten.

Dikke mensen moeten gratis naar de sportschool moeten. Nog zo’n punt. Ik had er moeite mee (lees: vind het ronduit belachelijk) dat je met ongezond gedrag een gratis kaartje voor iets krijgt. Als ik nu 10 kilo bij kom mag ik dan ook voortaan gratis? Maargoed, laat ik niet vervallen in die kinderlijke retoriek en even aannemen dat een aantal knappe koppen hebben uitgerekend dat het de samenleving minder kost dit probleem op deze manier aan te pakken dan door te gaan met bewustwordingscampagnes en artsen. Heb ik niet genoeg verstand van, dus laat ik even aan me voorbij gaan. Maar ik val weldegelijk van mijn stoel wanneer een minister op radio 1 verkondigd dat dit nodig is omdat mensen zich niet bewust zijn van het feit dat ze horen te sporten/bewegen! Moeten we daadwerkelijk mensen beschermen die nu nog niet weten dat je hoort te bewegen? Ze hadden het vast nog nergens gehoord of gezien inderdaad. Nee, we gaan wat extra’s organiseren voor deze mensen. Ook hier hoeven ze niet meer bewust over na te denken, de overheid zorgt ervoor.

Ik begon me eigenlijk ook al echt zorgen te maken toen ik zag hoe de wereld en ook ons land reageerde op de film Supersize me van Michael Moore. Hij ging naar de McDonalds voor lange tijd. At iedere dag tot hij kotste, bestelde enkel super vette dingen. Dit leidde naar de volledig onverwachte ontknoping: hij was bijzonder snel erg ongezond en dik geworden. Vervolgens schokt dit een natie. Dat hij zelfs gewoon gezond had kunnen eten bij de McDonalds en eventueel had kunnen stoppen wanneer hij vol zat nemen we niet mee. Zelfs niet dat hij een FastFood keten bezoekt voor zijn experiment, waarvan iedere normale persoon toch zou weten dat het niet helemaal gezond is en je eigenlijk niet al te vaak gebruik van moet maken. Ik snapte werkelijk niet dat de wereld hier geschrokken op reageerde. Ik moest er namelijk om lachen! Hoe kan je zo’n dom experiment op poten zetten waarin je aantoont dat als je iedere dag eet tot je moet overgeven en zorgvuldig alleen vet selecteert, het niet bevordelijk is voor je gezondheid? Maar tot mijn stomme verbazing won de man een hoop respect en waardering. Betekend dit wanneer ik een hamer aanschaf waarmee ik me iedere dag herhaaldelijk tegen het voorhoofd sla, in plaats van de daarvoor bedoelde spijker, dat ik de nieuwe wereldheld ben als ik kan aantonen dat dit niet gezond is voor me? Stom voorbeeld? Bedoel je dat Fastfood en jezelf ziekelijk volstoppen met zuiver vet daar wel voor bedoeld is?

Op sommige basisscholen blijken een aantal mensen teveel op de loonlijst te staan. Wat doet de overheid: we leggen uit dat dat in onze cultuur niet zo werkt? My god! Stuur er gewoon de FIOT op af? Dat is gewoon fraude, net als in die landen. Denken we nu werkelijk dat dit onbewust gebeurd?

En dan hebben we Rouvoets, die in de bres springt voor de zielige (tikje gevaarlijke) relschoppers van kanaleneiland (beter bekend als huidige jongeren). Ze mogen namelijk niet te hard aangepakt worden. Ik kan er gewoon simpelweg niet bij. Laat meneer Rouvoets eens een weekje stage lopen bij de politie daar, of bijvoorbeeld in de Schilderswijk in Den Haag. Misschien dat hij dan minder beschermend is voor een groep mensen die gewoon moedwillig crimineel gedrag toepassen.

Is dit de definitie van links? Betuttelend, regeren op niet functionerende minima en daar je stelsel op inrichten, liever en zachter in continue “eenzijdige dialoog”? Zorgen dat mensen meer en meer de standaard zaken van de samenleving in verantwoordelijkheid over kunnen dragen aan de overheid? Zodat we het zelf niet meer begrijpen.

Ziet er bedroevend uit!

Als iemand zo nog een land kan noemen waar ze reageren met “Vette pech!” wanneer ik probeer een overheid of industrie aansprakelijk te stellen voor mijn zelf toegebrachte schade zal ik nog eens overwegen hoe vast ik zit aan dit land :S.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous