Dead like me

Dead like me

Dank je Matt!!!

Ik weet niet wie van jullie allemaal net als Iris en ik met veel plezier de serie “Dead like me” hebben gekeken. Dit was een heel interessante serie waarin een aantal mensen die dood zijn gegaan tot de ontdekking komen dat ze gewoon op aarde blijven, in een nieuw lichaam. Deze mensen moeten namelijk nog “werken”. Ze moeten zielen van mensen die gaan sterven ophalen. Hiertoe krijgen ze ’s morgens een briefje met een naam en een locatie. Voor wie ze werken? Dat weten ze niet… Krijgen ze een vergoeding? Nee, helemaal niets, ze weten niets, ze horen niets, ze moeten het gewoon doen. Iedere ochtend ontbijten ze samen en krijgen ze de namen van de dag. Ze weten alleen dat soms iemand genoeg zielen heeft verzameld en dan “verder mag”, wat dat ook betekend. Omdat ze al dood zijn, zijn ze verder “onsterfelijk”, ze genezen vrijwel direct en er kan ze niets (permanents) overkomen:

Een hele vriendelijke serie, maar wel met hele donkere zwartgallige humor. Niet macabre, alhoewel het zo klinkt. We hebben er in ieder geval erg van genoten, tot ineens één van de hoofdrolspelers een andere baan naam en daardoor de serie verliet. De serie is hierop geannuleerd. Dat was zonde.

Toen kwam Matt met het volgende nieuws: Ze hebben nu (een paar jaar later) een film uitgebracht die de serie afmaakt! Ik ben benieuwd, ik ga hem zeker kijken!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous