Upgrade ellende/fun

ASUS P7P55D-E EVOZoals ik in mijn COD: Black Ops stukje al had aangegeven had ik besloten een nieuwe PC aan te schaffen, of mijn PC flink te upgraden. Alhoewel met de patches van CoD alles al een stuk beter ging was het gewoon echt hoog tijd. Vooral Battlefield Bad Company 2 en Black Ops werden ondertussen echt te zware en vertraagde spellen. Dit leek vooral aan mijn CPU te liggen, mijn GTX 260 zou het nog wel moeten trekken. Met Andries hebben we dan ook snel een nieuwe configuratie samengesteld. In mijn pc zat:

  • 72GB raptor (OS) en 4 1TB disken (data, greendisks)
  • AMD X2 64 3800+
  • 4gb Corsair

Het doel was om deze stevig aan te pakken. Daarnaast had ik me ervan vergewist dat er ruimte zou zijn in mijn HTPC voor die 4 1TB disken. Dan heb ik weer wat meer ruimte voor opgenomen tv en series. Mijn pc moest wel groeien, dus ik wilde 3 van die 1TB disken wel vervangen door 3x 2TB. Daarnaast heb ik gemerkt dat het naast een snelle OS disk ook erg fijn is een snelle programs/games disk te hebben. Dus 1 van de 4 1TB disken mocht blijven, maar moest wel een snelle worden. De 3x 2TB mogen trage greendisks zijn (minder energieverbruik). Uiteindelijk hebben we het volgende besteld bij Azerty:

  • Processor - 1 x Intel Core i5 i5-750 / 2.66 GHz - LGA1156 Socket - L3 8 M
  • Corsair XMS3 - Geheugen - 8 GB : 2 x 4 GB - DIMM 240-pins - DDR3 - 1600 MHz / PC3-12800 - CL9 - 1.65 V
  • ASUS P7P55D-E EVO - Moederbord - ATX - iP55 - LGA1156 Socket - UDMA133, SATA-300 (RAID), SATA-600, eSATA - 2 x Gigabit Ethernet
  • OCZ Vertex 2 Series - Vast station - 120 GB - intern - 2.5" - SATA-300
  • WD Caviar Black WD1002FAEX - Vaste schijf - 1 TB - intern - 3.5" - SATA-600 - 7200 tpm -buffer: 64 MB
  • 3x WD Caviar Green WD20EARS - Vaste schijf - 2 TB - intern - 3.5" - SATA-300 - 5400 tpm -buffer: 64 MB

Andries had nog een controller liggen voor de 4 1TB diskjes die een nieuw thuis zouden krijgen in mijn mediapc. Ik heb dus de avond van het schroeven al mijn data en softwareinstallaties verplaatst naar de 4 disken die overgingen. Vervolgens hebben we mijn pc onderhanden genomen en uitgebreid. Dit leverde echt bizarre resultaten op voor iemand die mijn PC’tje gewend was. Andries had een snelle usb stick bij en daarmee hebben we binnen 5 minuten Windows 7 geïnstalleerd :D. De PC deed het fantastisch, ik kon dan ook niet wachten om hem echt in gebruik te nemen. De avond erna gingen we mijn Mediapc onderhanden nemen. Dit ging ook prima, alhoewel er een sata baantje van het printplaatje afbrak. Toen we alles inschroefden en de machine bootte, bleken alle 4 de disken te werken en gezien te worden door de controller. Joepie! Nee dus, de controller werd niet herkend door Windows 7 x64. Dat was een aardige teleurstelling, welke ik de dag erna heb opgelost met een nieuwe aankoop bij Alternate. Een standaard 45€ controllertje van DAWI. Nu alles werkt is het een kwestie van data migreren en herinrichten. Het missen van mijn data kwam me slecht uit omdat ik een week van te voren mijn laptop gesloopt had, maar dat is een ander verhaal. Ik heb een paar keer kunnen spelen afgelopen weekend, waarin ik ontdekte dat er zoiets bestaald als Pre-Match in CoD, waar ik normaal in een lege basis spawnde omdat iedereen al weg was en ik in mijn uppie te laat binnenkwam omdat mijn pc niet sneller wilde laden, is het nu zo dat ik zit te wachten tot de rest er eindelijk is, heerlijk. En de videokaart? Met alles op Max speelt het heerlijk. Die was inderdaad duidelijk niet het probleem! Andries, bedankt voor al je hulp!

Comments oude systeem:

mattijs -

Zo’n zelfde setje voor een vriend gehaald, maar dan met een i5-760 bij gebrek aan i5-750 en een GTX 460 omdat een oude GeForce 8 echt niet meer kan. Werkt als een trein, dank voor het uitzoeken :D

Stefan -

he-he hoeven we eindelijk niet meer op jou te wachten!

Steph -

:P Dat is dan ook het enige wat jij leest :P Maar wie weet, misschien ga ik voortaan wat meer toevoegen in ons team ;)

Andries Faassen -

Woohoo, it works! :D

Steph -

En hoe :D Echt geweldig! Ik merk dat mijn punten er zeer op vooruit gegaan zijn in games :)

koelkastentemperatuurcontroleur -

je punten gaan vooruit omdat je meer tijd hebt om te spelen… want het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij nu veel beter bent geworden…. ….. (iets met een spreekwoord over een aap en een ring)…. ik ben erg benieuwd wat je in februari gaat zeggen over de config :) zeker omdat deze dan ten toon gesteld wordt :)

Steph -

En dat ik onder het mikken gewoon voortaan een vloeiend scherm heb naar het mikpunt toe, niet een houterig ongeveer gedoe :) Maar ik ga hem in februari zeker bij hebben :)

stefan -

Wat gaan we in februari doen dan?

Steph -

Ik heb dan weer een Rabolan met mijn ex-collegae :D

Steph -

Hahhah, fijn dat het je heeft kunnen helpen. Feliciteer die vriend van je maar met een bloedjesnel systeem :). Games zijn er echt anders op! :)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous