Film: Burn after reading

Burn after Reading

Het is weer even geleden dat ik geblogt heb. Ik heb aardig wat meegemaakt, maar eigenlijk geen behoefte om dat te delen :). Wel heb ik het afgelopen weekend weer eens een film van mijn favoriete genre gezien, die wilde ik graag met jullie delen. Het gaat echter wel om een film uit 2008, dus ik ben er niet vlug bij zullen we maar zeggen ;). Wat is dat genre dan? Films (en series) waarin zaken in hun eigen spiraal terechtkomen. Dingen die zichzelf aanslingeren en verzwaren in een vreemd onomkeerbaar fenomeen. Lock stock and two smoking barrels, Snatch, maar bijvoorbeeld ook de serie Weeds zijn daar voorbeelden van. In deze film is er zeker weer sprake van zo’n bizarre spiraal. Er vind een escalatie van een situatie plaats. Dingen haken op elkaar in en het escalatiepad lijkt onomkeerbaar. Grappig genoeg heeft alleen de kijker in de gaten dat er echt niets aan de hand is! Begrijp me niet verkeerd, er gebeurd vanalles en er is veel mis, maar de onderliggende redenen ontbreken! Privé detectives, de CIA, de russische ambassade, medewerkers van een sportschool en nog wat random mensen veroorzaken met elkaar een pad vol ellende en vernietiging. Ik heb bijzonder genoten. De humor van dit soort films zit niet zo zeer in wat er op je scherm gebeurd, maar het verhaal dat zich steeds meer bizar en vreemd ontwikkeld zonder dat het ergens eigenlijk echt “vergezocht” wordt. Voor wie hem nog niet gezien heeft een absolute aanrader :). En als mensen me nog filmtips met vergelijkbare ideeën aan de hand kunnen doen houd ik me aanbevolen!

Comments oude systeem

Herman Ronk -

Dit is inderdaad wel een film die aan het einde wel echt gruwelijk uit de hand loopt :P

Steph -

Heerlijk he :). Dat is ook wat me zo ontzettend bind aan Weeds… De achtbaan naar beneden ;)

Adding content to the end of the web.

Next
Previous