Cyanogen 9 ICS op Samsung Galaxy S2

HomescreenCool cool cool. Ze zijn al een tijdje op weg met een highly experimental build van ICS voor de Galaxy S2. Volgens ;andries begon deze aardig stabiel te worden (lees: geen vreemde reboots en het batterij verbruik begon weer redelijk te worden). Mjah, dat is dus een mooi moment om in te stappen dan :). Natuurlijk moet je goed in je achterhoofd houden dat er nog niet gereleased is en dat de build dus ook echt highly experimental is. Developers only roepen ze. Alhoewel een collega dat suggereerde, is dit niet omdat die het beste voor zichzelf houden ;). Task switcherEerlijk is eerlijk: ICS ziet er mooi uit. Ik vind de ervaring soepeler en de telefoon lijkt echt sneller te reageren. Grote opbouw verschillen zijn er echter nog niet, alles is globaal hetzelfde gebleven. Maar dan met veel meer eye-candy en snelheid. Een opvallend verschil is bijvoorbeeld de task switcher. Deze is veel mooier geworden. Het is een foto omdat ik geen screenshot kan maken van de switcher. Ik vind de previews van de apps erg prettig werken. Wel merk je goed dat de build niet af is. Er zijn een aantal lege menu’s, sommige opties en settings veranderen in de werkelijkheid niets en een aantal zaken is gewoon afwezig. Ook zitten er wat flow-problemen in (een knop met de laatste letter op de volgende regel waardoor hij 2x zo groot wordt, etc.) die niet al te storend zijn. Ik denk dat die het meest te maken hebben met de taal, ik draai NL. Ik kan er in ieder geval mee bellen. Synchroniseren werkt en alle belangrijke zaken werken. Het lukt me niet meer om hem als usb-storage aan mijn computer te koppelen. Nu ben ik benieuwd hoe hij het blijft doen en of hij ook echt al goed te gebruiken is. Het lijkt erop van wel, wat gunstig zou zijn: dan kan ik gewoon mijn builds blijven upgraden tot het echt goed is. ;andries gaf aan dat het bij hem ook met de carkit werkt. Dat lijkt in mijn geval echter nog niet zo. Maargoed, dat kan ook aan mijn auto liggen die denkt dat het mijn oude telefoon nog is. Die krijg ik niet weggegooid namelijk. Dat gaan we nog wel fixen ;). Voor de geïnteresseerden: hier vind je de uitleg en de downloads. Begrijp goed waar je aan begint, ga niet zeuren als dingen buggy zijn. Je kiest er zelf voor! :) [gallery link=“file” columns=“4”]

Comments oude systeem:

Herman Ronk -

Ik ben zelf net overgestapt naar een Galnet Miui ROM omdat ik veel problemen bleef hebben met de Cyanogen rom (spontane reboots, freezes en dat soort ongein). Van die overstap heb ik in ieder geval totaal geen spijt, ik vind de interface veel cleaner en het lijkt allemaal net weer een stapje vloeiender te lopen.. Maar wie weet hoe de zaken er voor staan als beide clubs dadelijk een stable ICS hebben :)

Steph -

Ik vind het sowieso verstandig wat je doet! Ik ben naar de nightlies van CM9 geswitched omdat ik dat experimenteren gaaf vind. Hij is “stabiel genoeg” voor me. Maar wanneer je geen zin hebt om domweg voorop te lopen met alle ellende van dien moet je dat ook helemaal niet doen. De meeste mensen die eigen roms draaien die ik ken houden het ook bij de stable’s. Klooien is leuk, maar dan wel zoals je zelf wil! :) En wil zeker je rom eens zien, al was het alleen om de verschillen te zien tussen jouw en mijn builds!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous