Weer een verrassing na CampZone

Volgens goed gebruik ondertussen lag er thuis na onze vakantie weer een verrassing voor ons klaar. De serre had weer gelekt. Wat een frustratie. Na alle maatregelen over de afgelopen jaren en diverse bedrijven over de vloer gehad te hebben die ons met alle plezier en vriendelijkheid uitlegden dat het allemaal goed is en dat we gewoon de goot bij moeten houden was mijn limiet wel bereikt. Wederom zat er “wat” blad in de goot, maar gewoonweg niets indrukwekkends! Niets om zijn water niet kwijt te kunnen. We wonen in een rijtjeshuis met 3 huizen. Alle 3 de huizen hebben een eigen regenpijp. Die van ons zit in het midden en stort naar de serre. De serre heeft vervolgens weer een eigen goot die stort naar het riool. Vanaf het begin af aan heb ik het gevoel dat de serre gewoon niet de capaciteit heeft zijn eigen water en die van 3 daken af te handelen. Volgens de bedrijven die zijn komen kijken wel. Ik heb na enorm strak de goot bij te houden er van voor tot achter kippengaas (geïsoleerd) in gelegd zodat het blad die goot niet meer kan verstoppen. Ook dit heeft geen uitkomst gebracht zoals ik zelf al vermoedde. Ik heb nu uiteindelijk onze eigen klusjesman maar weer eens gebeld, heftig gefrustreerd, en hem maar eens gevraagd te komen kijken. Volgens hem zou het opzich allemaal wel goed moeten gaan, maar aan de overlast te zien is echte hevige regenval af en toe een probleem. Vond hij vreemd, maar er was genoeg bewijs. Enorm blij met die opmerking heb ik hem verzocht de regenpijp van de daken door te trekken over de serre heen, rechstreeks naar het riool. Zodat de serregoot alleen de serre zelf nog maar hoeft af te handelen. Wat uurtjes later is dit het resultaat: IMAG0458
Ik heb er een goed gevoel over. Eindelijk iemand die het probleem gelooft en niet de 10 blaadjes in de goot de schuld gaf! Daarmee hoop ik het volgend jaar eens een keer zonder verrassingen thuis te komen en ook de rest van het jaar bij hevige regenval gewoon binnen te kunnen blijven zonder zorgen. Hij heeft meteen het terras aangepast op deze nieuwe pijp en ons kraantje buiten gefixt, deze lekte in huis. Ondertussen hebben we zelf bijna de buitenmeubels af, zodat we straks ook eindelijk ons terras in gebruik kunnen nemen. Nog even en we krijgen er echt overal plezier van :)

Comments oude systeem:

Chris -

Zelfs de blaadjes waren tegen jou :) Maar ff serieus …heeft de klusjesman straks gefixed. Nu maar hopen dat het inderdaad opgelost is. Succes in ieder geval!!

Steph -

Ik hoop het inderdaad ook! Helaas kan ik niet even een teststorm aanvragen, dus ik zal moeten wachten tot de volgende gelegenheid ;). Maar, zoals gezegd, een goed gevoel over :)

Myrte -

Jeetje wat is dat een drama door de jaren heen zeg. Het ziet er wel netjes uit zo! Hopen dat het nu helemaal is opgelost :-) Maaruh, toch geen schade aan de nieuwe vloer hoop ik?

Tom -

Inderdaad, is de vloer oké? Heel nice dat het nu eindelijk gefixed lijkt te zijn, dat is een hoofdzorg minder, woei!

Mattijs -

Niet om het een of ander, maar zou de boel niet gewoon droog moeten blijven zelfs als er een zwembad in je goot staat? Tof dat die goot de boel netjes in een pijpje stopt en onder de grond brengt en alles, maar een paar keer per jaar gaat het zo hard dat die pijp niet groot genoeg kan zijn en dat zwaartekracht het er niet meer door gaat trekken. Dan veranderd je goot in een waterval, en stroomt alles over je terras (oh jeee!). Maar voor zover ik kan zien zijn er 2 (zegge: ‘twee’) onderdelen met een duidelijke taakverdeling; namelijk: * ‘de goot’ - zorgt dat je water gaat waar jij het hebben wilt. Wellicht een ‘de ton’ om het stiekem in te bewaren en niet aan de gemeente af te staan, maar je zegt dat je het netjes onder de grond stopt. * ‘het dak’ - zorgt dat water aan de kant blijft waar het oorspronkelijk was. Deze functioneert onafhankelijk van ‘de goot’. Eventueel kan eerder genoemde ‘de ton’ gebruikt worden om het water alsnog aan de andere kant te krijgen, maar dit is uitsluitend op vrijwillige basis. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat deze 2 onderdelen samen werken voor een optimaal resultaat, maar op het moment dat ‘de goot’ het niet meer ziet zitten (of wie weet zelfs ‘de ton’ vol zit) is het mijns inziens zeer ongewenst dat ‘het dak’ er dan ook de brui aan geeft en fijn water naar de andere kant gaat vervoeren. Dat was namelijk niet de afspraak. Lang verhaal kort: Een canvas condoom is ook waterdicht als de inhoud maar snel genoeg geledigd wordt, maar is het niet verstandiger om er gewoon voor te zorgen dat de boel waterdicht blijft ongeacht de termijn van blootstelling?

Steph -

De vloer is okay, gelukkig hebben de ouders van Iris het snel genoeg gevonden. En @Mattijs: de constructie is zo dat als het vol is het naar binnen komt. Deze serre staat zo al 15 jaar en daar is niets tegen te doen dan een andere serre. Dus ik ben het met je eens, maar kan er niets mee zo. Dat is dan ook de reden dat ik zelf maar weer geïnvesteerd heb in een poging dit aan te pakken, met een hoop frustratie.

Mattijs -

Je zal vast alles al bekeken hebben, maar ik denk even mee. Een andere optie is dat er niks mis is met je dak, maar dat er zo veel water in je tuin komt te staan dat er water onder je deur door komt? (dat logootje voor m’n naam is wel heel mij trouwens :))

Adding content to the end of the web.

Next
Previous