Splinter Cell Blacklist: Weer een bijzonder teleurstellend Ubisoft avontuur

splinter-cell-blacklist-pc-releaseAfgelopen zondag was het grote moment. Splinter Cell Blacklist met een ander spelen. Een grote traditie voor me. Tot nog toe heb ik al deze games uitgespeeld en de Co-op modus met Freddy grijs gespeeld. Er zat ook een andere traditie in: Vele uren uitzoeken waarom we nu weer niet met elkaar kunnen verbinden om samen een spelletje te spelen. Gelukkig is dat allemaal jaren geleden en is er nu weer een frisse nieuwe game uit: Splinter Cell Blacklist. In een tijd waarin routers UPNP ondersteunen en waarin de techniek significant veranderd is, behoren dit soort problemen tot het verleden, toch?! Helaas, niets blijkt minder waar. Zondag probeerde ik met ;tom een potje te spelen. Multiplayer samenvatting: “Searching for game session” -> “Attempting to join game” -> “Cannot connect to game session”. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die tradities heeft. Ubisoft zet met zijn UPlay de traditie van ellende voort. Het voelt bijna als een prestatie, want ik ken bijna geen hedendaagse games meer die dit soort issues kennen! Petje af, beste Ubisoft! UPlay for the win! We hebben na het ’s ochtends opgegeven te hebben, ’s avonds nog eens stevig ons best gedaan. Na alle poorten geforward te hebben middels NAT in de router, geprobeerd hebben handmatig te patchen en weet ik niet allemaal wat we gedaan hebben, stonden we op het punt om het op te geven. De oplossing voor Cannot connect to game session: Uiteindelijk vonden we een laatste thread op een forum waarin gezegd werd dat de oplossing eenvoudig is: Alle netwerkadapters van je PC disablen, behalve de actieve. Dus adapters die niet verbonden zijn en bijvoorbeeld VMWare virtuele netwerkadapaters. Nadat we dit gedaan hadden werkte alles direct. Zo hebben we op een hele zondag toch maar mooi een uurtje Splinter Cell kunnen doen. Daar hebben we in het korte uurtje dan wel echt van genoten. Veel gelachen en frustratie over de hoge moeilijkheidsgraad (zoals het hoort!). We zullen het hopelijk nog veel spelen! De grootste teleurstelling is dan weer dat het spel echt verschrikkelijk goed en leuk is. Ik zou zo graag de Ubisoft rommel en ellende aan de kant gooien en me er nooit meer druk over maken, maar helaas brengen ze echt telkens weer verschrikkelijk goede en leuke games uit. Helaas een straf die we moeten betalen voor leuke titels dus :( Mensen zullen zo meteen wel weer in de comments zeggen: “Boycot ze dan” “Daarom gebruik ik geen UPlay”, etc. etc. Maar wat zou mijn boycot daar aan toevoegen en wie maak ik blij door een van mijn alltime favourites niet te spelen? En de andere toptitels als Far Cry, Anno, Settlers, etc?

Comments oude systeem

Herman Ronk -

Dan heb je nog niet eens de ergste UPlay frustratie genoemd. Je kan je screenname niet aanpassen, en die is altijd gelijk aan je username…

Steph -

Hahhah, ik vind de game niet kunnen gebruiken een grotere frustratie. Maar ook dit puntje is inderdaad zinloos frustrerend en vreemd :). Hoe moeilijk kan het zijn? :)

Valentino355 -

waardeloos je blijft bellen en krijgt een ticket. en bijlagen krijgen ze niet. maar probleem blijft kan niet verbinden. balen

Adding content to the end of the web.

Next
Previous