30 days of books - Day 3: Favorite place to read

Boek in bedDeze is erg makkelijk. Het heeft ook te maken met de rol die lezen voor me heeft. Naast dat ik het leuk vind, helpt het me ontzettend om de dag te ontkoppelen. En dat is wel iets wat ik echt nodig heb. Na een tv-serie, een computer-game of na het werken is het echt heel erg nodig dat ik 20 minuten wat lees in een verhaal dat me meetrekt. Anders blijf ik de hele nacht malen over wat ik het laatste deed. Mijn favoriete plaats om te lezen is dan ook in bed voor het slapen gaan. Daar lees ik iedere dag 15 minuten tot een uur. Buiten bed lees ik natuurlijk ook, maar voor het slapen gaan is echt vaste prik. Daarnaast is lezen natuurlijk ook een goede tijd-doder. In het vliegtuig, de bus of hoe je ook reist, het kort je lange reis stevig in! In het verleden moest ik vaak minimaal anderhalf uur reizen naar de klant waar ik gedetacheerd zat. Als bestuurder van een auto kon je dan niet een boek op je stuur hebben, maar daar gebruikte ik audiobooks bij. Een gebrande cd of een usb stick met een audioboek en je rit verloopt veel meer ontspannen. Je zit in het verhaal en bent wat minder bezig met doorduwen om vroeg op werk te komen. Soms arriveerde ik op werk en bleef ik nog 5 minuten zitten om even een stukje afgeluisterd te hebben :). Ik koos altijd audioboeken die ik in het echt waarschijnlijk niet (of niet in de nabije toekomst) zou lezen. Één tip voor mensen die dit ook zouden willen doen: Audioboeken hebben een voordeel/nadeel: alles hangt af van de voorlezer. Ik heb saaie boeken met veel plezier doorstaan omdat de verteller het interessant en enthousiast bracht, maar ik heb ook super spannende Tom Clancy boeken gewoon uitgezet omdat ik er bijna niet wakker bij kon blijven. Als een verteller je niet boeit, pak dan echt een ander boek! Hoe interessant het verhaal je ook lijkt, je gaat geen plezier beleven. Anderen hun dag 3:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous