30 days of books - Day 4: Best book you’ve read in the last year

secretsofthesandsOok hier ga ik verrassend genoeg echt weer een keuze maken. Ik kies het boek “Secrets of the Sands” van Leona Wisoker. Ik heb dit boek oorspronkelijk geleend en ontdekte al snel dat dit echt heel erg goed was. Ik heb meteen alle delen gekocht voor mijn e-reader (later een keer meer hierover). Dit boek was voor mij de grootste verrassing het afgelopen jaar. Ik had er nog nooit van gehoord, dit blijkt dan ook haar debut-serie te zijn. Het boek was opvallend door de verschillende culturen en werelddelen die ze erin tegenover elkaar zet. Erg gedetailleerd en goed uitgewerkt. De tegenstellingen en verschillen in moraal zijn echt interessant en goed uitgewerkt. Omdat dit weer in de richting van fantasy gaat was er dan ook de vrijheid om echt iets anders neer te zetten. Het is een wereld die in de meeste gevallen erg middeleeuws aan doet, maar op een aantal punten weer modern (bijvoorbeeld drugs). Er zit een goede verhaallijn doorheen die weer gebouwd is op een wat vreemdere en diepere verhaallijn: hoe de wereld gevormd is door een ander ras, waarvan er sommigen nog aanwezig zijn. Het verval daarvan, het opkomen van de mensheid die eigenlijk enkel getolereerd lijkt te worden. Toch gaat het vrijwel niet over dat voorgaande ras. Deze punten beschrijven enkel de setting, want inhoudelijk zijn ze anders. En inhoudelijk is wat me echt voor deze liet kiezen. Inhoudelijk gaat het in haar boeken telkens om een paar personen die zich ontwikkelen en ontplooien. Ze zijn de ik-perspectieven in een boek en beleven alles zelf. Via hun ontdek je alles, via hun zie je hoe dingen in elkaar steken. Er zit geen uitlegsetje bij, dus dit is de ingang. En deze personen ontwikkelen ontzettend, je zie hoe ze gevormd worden en wat ze drijft. De manier waarop je de persoon waarvan je leest kan begrijpen en volgen is wat deze boeken voor mij prachtig maakt. Ik werd enorm door geabsorbeerd en in meegezogen. Voor een boek en en plot waar ik echt geen verwachtingen van had was het een bijzondere verrassing. Dat ik tijdens het eerste boek nog direct alle boeken van die serie gekocht heb (4) moet denk ik het bewijs wel geven dat ik het super goed vond. Als je het eens wil proberen koop dan het e-boek of leen het boek van me. Ik hoop dat het je ook zo kan verrassen! Anderen hun day 4:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous