30 days of books - Day 7: One awfull film adaption of a book

Under the domeOok deze gaat me weer eenvoudig af. Ik speel wel een beetje vals, want het gaat over een serie. Maar goed, ook een serie is een verfilming imo :D. Het betreft hier de serie “Under the dome” (goh, weer een Stephen King boek? Ja, ik kan er ook niets aan doen dat hij zo vaak verfilmd wordt!). Waar ik in de vorige blog nog aangaf dat ik het niet zo erg vind als ze in de film iets veranderen, inkorten of overslaan, knapte ik daar in dit geval meteen en grondig op af. De hoofdfiguur is van good guy in een bad guy veranderd. Hier werd ik al in de eerste 3 minuten mee geconfronteerd. Vervolgens is de kneitergekke bad guy die echt gruwelijke dingen doet ineens afgezwakt en hier doet hij die echt gruwelijke dingen die ongelofelijk indruk op me maakten -niet-. Kortom, na bijna 30 minuten heb ik hem uitgezet omdat het gewoon niet meer ging. Dit veranderd alles wel zo grondig en gruwelijk dat het voor mij ondoenlijk werd om verder te kijken. Het was geen 2 maanden voor me geleden dat ik het boek had gelezen en hier kon ik gewoon echt niet mee verder. Ik heb de serie niet weggegooid. Wellicht dat ik het later in de tijd (wanneer het boek niet meer zo vers is bij me) wel aan kan, maar nu was het gewoon een te bizar verschil! Anderen hun day 7:

Comments oude systeem:

Rob Maas -

Wel grappig, ik vind dit wel een vermakelijke serie ,maar heb het boek dan ook niet gelezen. Dus wellicht als je het boek kunt loslaten, dat de serie wel te pruimen is.

Steph -

Dat verwacht ik inderdaad, daarom heb ik hem maar bewaard :)

Roeland Werring -

Echt enorme bagger serie…!

Steph -

Grappig! Een collega vind hem juist goed, maar op twitter liet iemand me ook al weten dat hij echt tenenkrommend is :)

Nathalie Reijnen -

Het boek vond ik echt geweldig. De serie was inderdaad even wennen. Na een paar afleveringen heb ook ik niet verder gekeken met het idee om het boek even los te laten. De veranderingen waren wel erg groot. De komende CZ ga ik er maar weer eens voor zitten.

30 days of books challenge | Steph�s blog -

[…] year Day 5: Worst book you’ve read in the last year Day 6: Three great film adaptions of a book Day 7: One awfull film adaption of a book Day 8: Favorite book from your childhood Day 9: Favorite childhood author Day 10: A book you really […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous