Nieuwe tv-serie: Gotham

GothamSinds kort volgen we een nieuwe tv-serie: Gotham. Opvallend, want het komt van DC Comics en gaat natuurlijk over Batman. Batman lijkt (sinds de laatste 3 films) de grote uitzondering te zijn van dingen die ik wel leuk vind van DC Comics. Gotham is een serie die zich vóór Batman afspeelt. Deze serie gaat over het ontstaan van Batman en al zijn vijanden. Het gaat hiermee in ieder geval de eerste 8 afleveringen dan ook niet over superhelden of supervillains. Het gaat over het afglijden van de stad en het ontstaan van het klimaat waarin deze beiden ontstaan. The PenguinWat deze serie voor mij bijzonder maakt is het acteerwerk. Er zitten erg interessante personages in en met name de Penguin is een onwijs goed weggezet personage waar je al heel snel een ongemakkelijke bewondering voor krijgt. Overigens is zijn moeder al even opvallend. De corruptie, de verwevenheid van het geheel en eens niet alles “over the top”, maken dat ik het een bijzonder interessante serie vindt met een goed verhaal. Hoe een politieagent worstelt om alles netjes en volgens het boekje te doen, maar je op een bepaald moment ziet hoe ver het politiekorps eigenlijk verloren is.. Grote aanrader, probeer hem echt als je kans ziet. Hij doet groot recht aan de laatste 3 Batman films.

Adding content to the end of the web.

Next
Previous