Rijksmuseum, poging 2!

RijksmuseumHet was al weer even geleden, onze grote mislukte onderneming naar het Rijskmuseum. Hoogste tijd dus dat we een nieuwe poging gingen ondernemen! Een nieuwe afspraak werd gemaakt (en een aantal keer verzet), zodat we het afgelopen weekend dan eindelijk zouden gaan. We spraken af om dit keer nog een uur eerder te vertrekken en gezamenlijk te ontbijten. Uitgebreid werd nagedacht over hoe we zouden reizen, kaartjes werden op voorhand aangeschaft en zelfs de agenda van de Ziggo Dome werd gecheckt om te zien of we niet weer samen met de Toppers zouden arriveren. Met alle seinen op groen was het tijd om de poging te wagen! Myrte had me op voorhand al gewaarschuwd: Het Rijksmuseum is wel veel voor één dag, ze had het zelf in 2 dagen gedaan. Dus het zou ook wel veel zijn en een stevige onderneming. Om 8:30 startten we succesvol in Heesch, Freddy, Kim, Iris en ik. Een gezamenlijk ontbijt en de auto in. Om 9:30 uur zaten we goed op de weg, en tot aan de parkeerplaats bij de ArenA zag het er allemaal opvallend goed uit. Zonder fouten, vergissingen en verwachtingen kwamen we tot stilstand in de ArenA, van waaruit we verder moesten reizen naar Amsterdam Centraal. Ook dit ging weer opvallend goed. Op Centraal hebben we onszelf een momentje gegund om even gebruik te maken van de Starbucks. Achteraf gezien was dit een belangrijke stop. Jammer dat ik hier heb ontdekt welke koffie ik in ieder geval bijzonder niet lust, ondanks dat hij lekker klonk :). De rest vond het niet zo erg dat ik mijn eigen koffie niet lustte, dus het drukte de gezelligheid zeker niet :P. Van daar uit gingen we met de tram naar het Rijksmuseum. Ook deze trip ging weer prima. Gezien we de kaartjes al hadden konden we de rijen gewoon voorbij lopen en stonden we ook nog zo binnen in het Rijksmuseum. Een deur door en we stonden tussen de tentoonstelling, we hadden het gehaald! Rijksmuseum Na een beetje wennen en in het ritme komen van het museum begon voor ons allemaal het genieten. We wilden het allemaal graag zien, maar ik denk dat we allemaal verrast waren door hoe leuk, uitgebreid en variërend het was. Ikzelf vermaakte me weer kostelijk met iedereen de verhalen achter de stukken vertellen, of uit te leggen waarvoor iets bedoeld was, zonder mijzelf te hinderen met de werkelijkheid of enige kennis van het onderwerp. Tegen een uur of drie besloten we geen pauze te nemen: we gingen niet stoppen voor wat drinken of eten. We hadden geen lunch gehad en allemaal dorst, maar het museum was echt leuk en we zouden wel drinken en eten nadat we het “af” hadden. Dat hebben we wel gemerkt. Uiteindelijk hebben we toch een minuutje of 10 uitgeput bij de wandtapijten uit 1600 of zo zitten kijken, omdat we echt even niet meer verder konden. Toen we in de laatste ruimte op de één na laatste verdieping stonden werd omgeroepen dat het museum over een half uur ging sluiten. We hadden nog een half uur voor de laatste verdieping, de derde. Dit bleek meer dan voldoende en ruim, gezien deze allereerst enorm klein is, maar ook omdat deze over kunst uit onze tijd gaat. Iets waar we geen van allen ook maar een beetje warm van werden. Met een kwartier over gingen we richting uitgang. We hebben het nog gehaald ook :). Daarna was het een kwestie van eten in het centrum van Amsterdam, wat redelijk maar echt niet goed was helaas. Gelukkig hadden we zelf de gezelligheid nog bij, dus vermaken deden we ons toch wel. Moe en voldaan zijn we ook zonder problemen teruggekeerd naar Brabant. Een mooie en leuke dag. Het Rijksmuseum is dus zeker de moeite waard! We hebben er geen van allen aan gedacht foto’s te maken, buiten Kim haar bijgevoegde selfie :). De foto komt van de site van het museum zelf.

Comments oude systeem

Michiel de Ruyter, een Nederlandse film?? | Steph’s blog -

[…] zijn pas naar het Rijksmuseum geweest en zagen nu hoe de spiegel van een schip (een van de weinige dingen die we zelfs gefotografeerd […]

Adding content to the end of the web.

Next
Previous