Einde fopspeen-terreur

Het afgelopen weekend was op en top genieten. Aeron was ondertussen al 5 dagen ziek met flinke koorts. Daar hebben we net antibiotica voor gerkegen. Vervolgens is Elias ook ziek. Lachen zeg, met 2 zieke kinderen na een week gebroken nachten het weekend in! 😓

Vrijdag op zaterdagnacht besloot ik om met Elias op zolder te gaan slapen. Zo kon Iris wat slaap inhalen en pakte ik eens een slechte nacht mee. Nou, dat bleek ook serieus zo te zijn. Elias was super onrustig en huilde veel. Gekmakend daarbij was dat hij iedere keer wanneer hij in slaap begon te vallen, hij zijn speentje liet gaan.
Vervolgens slaapt hij 5 tot 20 minuten en gilt dan moord en doodslag omdat hij zijn speen kwijt is.
Tegen een uur of half drie ’s nachts was ik het zo ontzettend beu dat ik zijn speen heb weggegooid. Dat was natuurlijk dik verdriet, maar de speendienst (die we overigens ook enkele keren per nacht in de maanden ervoor hadden) was ik wel helemaal zat. Dat lijkt me niet goed voor hem en voor ons. Het werd een pittige, maar gezamenlijke nacht.

Ik herinner me dat Freddy een keer uit frustratie zei:
“Zouden die twee gaatjes in de fopspeen bedoeld zijn om er een post-stiek doorheen om zijn hoofd te doen, zodat je niet iedere keer dat stomme ding hoeft terug te komen brengen?"

Zaterdag op zondag was ook een grote uitdaging. Uiteindelijk ben ik iedere 10 minuten gaan troosten (met een wekkertje). Ik gaf hem een knuffel, bood hem wat te drinken aan, bracht hem tot rust en zette zijn muziekdoos weer aan om te gaan slapen. Bij vertrek weer de wekker op 10 minuten voor het volgende consult…

Ik weet niet hoeveel sessies later, maar ergens rond middernacht ging hij eindelijk slapen… Pffft. 😅
Zondag op maandag was het eigenlijk meteen goed. Vermoeidheid, of gewenning. Een keer moet hij er doorheen. En wat mij betreft was het tijd! Het mag voortaan wel bij de anderhalf jaar oud.

Ik hoop het einde van een fase 😉. En voor ons een nieuwe fase met minder onderbroken nachten en mÊÊr slaap!

Daag speentje!

* Fopspeen plaatje geleend van Bibi

Adding content to the end of the web.

Next
Previous