Game Quiz met Duh: Player 1

Duh-Events had besloten om Player 1 te sponsoren met een prijs. Player 1 belooft de grootste gaming quiz van Nederland te zijn:
40 teams, 170 deelnemers, 4 game-battles, 5 rondes, 1 finalespel en 18 teamprijzen. Kortom, het wordt een avond om niet snel te vergeten.

Daarmee adverteerden ze. Klinkt leuk right? Omdat Duh bijdroeg mochten we dus ook met een team inschrijven. Snel vormde zich een groepje: Stefan, Tom, Chris, Jean-Pièrre en ik. Jeroen wilde ook mee, maar was helaas verhinderd.

Eten bij De Bengel

Stefan en Tom moesten uit Utrecht en Amsterdam komen en wisten dezelfde trein te pakken. JP en Chris sloten later aan door werk. We besloten hierom eerst met zijn drieën even gezellig bij de Bengel te eten. Wederom prima gegeten. Tom en Stefan hadden het ondermeer over de game om binnen 6 stappen naar Hitler te komen op Wikipedia: je kiest een random pagina en vandaar af probeer je te navigeren door links te volgen.
Grappig genoeg kende ik een vergelijkbare Wiki-game, waar hun dan nog niet van gehoord hadden: “The Wiki Game”. Ook gebaseerd op dat je van ieder artikel door goede onderwerpen te volgen bij eender welk ander onderwerp uit kan komen. Try it, het is fun!

Wandeling

Daarna besloten we het spoor over te steken om naar Grand Café Plein 4 te gaan waar het evenement zou plaatsvinden. Dat werd een heel avontuur. We hadden besloten door het station heen te gaan. Binnen is het warmer dan buiten (het waaide behoorlijk guur) en zou een heel stuk van de route afsnijden. In het station stond aardig wat politie bij de poortjes. Benieuwd wat daar de bedoeling van was.. Stefan en Tom verdwenen door het poortje en ik gebruikte mijn OV Chipkaart om ook naar binnen te gaan. Foutmelding: “Pas verlopen”. Shiiiiit 😠!

Tom en Stefan besloten beiden sportief te zijn en liepen met me mee om het station heen onder het spoor door. Een lange frisse wandeling die ons nog eens voorbij onze bekende gronden leidde: het Beursgebouw ❤️ waar we toch heel wat jaartjes belevenissen hebben gehad. Aan de andere kant van het spoor vroeg ik waar het precies was. Dat werd niet meteen helder, dus ik startte mijn navigatie op.
Deze liet zien dat Grand Café Plein 4 nog een behoorlijk stuk lopen was. Het zat namelijk aan de andere kant van het spoor, tegen De Bengel aan. Waar we vertrokken waren dus 😖 💦.

Onze dwaling (let op vertrek en finish): Onze dwaling

Na nog een gezellige wandeling, nog eens voorbij het Beursgebouw, kwamen we aan bij onze bestemming (naast onze start).

Grand Café Plein 4: Player 1

Buiten werden we al opgewacht. Er lag een loper uit en de bevriende cosplayers stonden ons buiten op te wachten. Hier stond ondermeer ook weer de bekende Raaf (John / No Rules Props) bij die bij het Asus ROG Event Aeron serieus de stuipen op het lijf gejaagd had 😆

De raaf

Binnen ontvingen we een aantal complementaire cateringmuntjes en werden we snel naar onze tafel doorverwezen. Het zag er allemaal bijzonder aangekleed en verzorgd uit. In het midden van de zaal hingen Super NES controllers, overal stonden schermen zodat iedereen het goed kon volgen en het was gezellig druk met een prettige sfeer.

Ons uitzicht vanaf het balkon waar we zaten: uitzicht

Vanaf hier was het dan ook echt een goed verzorgde avond waarin we tot onze verrassing ontdekten dat echt iedereen wel wat kennis in te brengen had. Chris die uit zijn hoofd even de start-toontjes van de Nintendo Gamecube telde: “26! Euh, 27! Nee! 26, ja! 26!". En wow, hij had hem nog goed ook. JP die uit zijn hoofd zo’n beetje alle skills uit Runescape wist op te schrijven zodat we de alfabetisch 3 hoogste skills konden geven als antwoord. Tom die bij de eerste 4 bliepjes ongeveer aangaf dat het Ducktales van de NES was waar hij zo overveel uren in gestopt had! Andere vragen waren ondermeer een plaatje van een paarse elf met een Mohawk, of we wisten wat voor poppetje dit was en op wie hij gebaseerd was. Dat wisten we nog wel! Een Night Elf Mohawk, gebaseerd op Mr. T! 😆

Het herkennen van maps en hun titels. Het herkennen van wapens, tunes, memes, memorabele gebeurtenissen in games (Wow JP!) en veel andere leuke varierende vragen.

Score

Tussen iedere ronde werden de antwoorden meteen gegeven, zodat je meteen een idee had hoe je het gedaan had. En daar viel ons al meteen wat bij op: We zaten telkens in de top 3. Dit bleven we vreemd genoeg volhouden terwijl we het ondertussen erg gezellig hadden met onze buren en de vele tapbiertjes die ze hadden.

Toen op gegeven moment het bier echt rijkelijk vloeide 😉@Tom was het wel duidelijk dat iedereen het echt naar de zin had.

Finale

Bij de laatste ronde werd het bevestigd: We lagen nog steeds 2e. Er kwam een knock-out met de top 5. Hier kwamen we, wat strategisch, maar ook met veel goede antwoorden op goede momenten, behoorlijk goed doorheen. We bleven als laatste 2 teams over en gingen de finale in. Dit werd een team vs team knock-out. Deze verloren we helaas nipt. We werden allemaal redelijk vlot uitgeschakeld, maar onze “Bonus-Chris” hield bijzonder stand.

Bij de laatste vraag ging het alsnog fout en het was een feit: We waren 2e op deze eerste Player 1 editie, gepresenteerd door IT Profile. Dat hadden we eigenlijk echt niet zien aankomen. We vonden het fantastisch!

De tweede prijs was een weekend rijden in een Mercedes CLA. Wat vet!

Tweede prijs

We zijn nog een tijdje blijven hangen, waarbij het eigenlijk veel te gezellig werd. De emotie, spanning en alcohol hadden hun werk goed gedaan 😄. We sloten af met een Gin-Tonic welke eigenlijk echt niet meer nodig was en door Stefan en Tom geupgrade werd naar een wel heel bijzonder Sneeuwitje, begon het zijn tol wel wat te eisen 😉

Gezellig

Na nog even na te kletsen met de Quizmasters van Jansen & Jansen misten Tom en Stefan hun trein naar Utrecht. We besloten dat ze dan maar bij mij moesten logeren. Onderweg vonden ze echter Andries bereid om ze van Rosmalen naar Utrecht te brengen om half één ’s nachts. Respect Andries!

Ik heb ze daar overgedragen en kwam zelf om één uur thuis. Moe, maar zeer voldaan.

Chris zijn post op Facebook

Foto’s:

Bierviltjes prijsvraag Chris in actie Controllers hingen bij de quiz Stress! Schermen

Adding content to the end of the web.

Next
Previous