Leuk weekend! Hisse Kwis en Rowwen Hèze

Dat was een mooi weekend! Het stond in het teken van 2 zaken: De uitslag van de Hisse Kwis en een optreden van Rowwen Hèze.

Hisse Kwis

Dit jaar heb ik voor de tweede keer mee gedaan met de Hisse Kwis. Een leuk georganiseerde dorps-quiz waarbij ik (dit jaar voor het eerst met Iris) aangehaakt ben bij een groot team met een aantal mensen uit de buurt. Erg gezellig om te doen, met leuke vragen en flink uiteenlopende categorieën is het altijd een gezellige puzzelavond met veel gelach.

Het duurt echter altijd een tijd voor helder is hoe iedereen het gedaan heeft, het nakijken blijkt niet eenvoudig. Afgelopen week was de bekendmaking van de winnaars in de Pas. Ons team was 12e. Met 66 teams is dat niet gek 😄. De prijsuitreiking in de Pas was weer gezellig. Helaas was ik bekaf, dus heb de Shoarma-tent op het eind overgeslagen 😄.

Rowwen Hèze - Alleen de liedjes

Zaterdag gingen we met Cor en Sandra naar de theatertour van Rowwen Hèze - Alleen de liedjes. Normaal heb ik niet zoveel met Rowwen Hèze: Ik vind het vaak leuke liedjes als ze voorbij komen en dan heb je het wel gehad. Dit jaar zijn we met mensen uit de buurt voor de tweede keer naar de slotfeesten van Rowwen Hèze geweest. Bijzonder gezellig en je kan zeggen wat je wil, maar deze Limburgs snappen wat een feest maken is. Ik ga met veel plezier mee!

Een tijd geleden vroegen Cor en Sandra wie er ook mee wilden naar de Rowwen Hèze theatertour. Leek mij en Iris dan ook gezellig en leuk, naast dat ik wel benieuwd was hoe dat dan gaat zijn met deze massale feestband. Ik ben blij dat we gegaan zijn: in het theater (De Lievekamp) gebeurt er namelijk iets heel anders. Het is een veel meer intieme setting waar iedereen zit te kijken naar een groep mannen die er al 35 jaar staan. Die dan goed te verstaan zijn en hele afwisselende liedjes brengen waarin het leven voorbij komt. Kunstrijke aankleding van het optreden en een algemeen thema dat je meeneemt in hun verhaal. Een verhaal dat naar hun zeggen bestaat uit alleen de liedjes. Ik vond het een indrukwekkende avond die me echt wel wat deed. Ik was ook echt onder de indruk van sommige teksten en zinsneden, schrijven doen ze ook knap!

Bijvoorbeeld deze songtekst verraste me echt:

Heilige Antonius:

of ’t verdween of ’t bleef urges ligge
ik vong ’t neet mier terug en dan doch ik mar
dat wat ik in die joare soms inens bin verloare
gewoen umdat ik teveul haj, doarnoa haj ik wir zat

vanaf vandaag niks mier te vreeze
vanaf vandaag wet ik vort dat
het neet erg is iets moeis te verleeze
beater verleeze dan dat ge ’t noeit het gehad

Bedankt Cor en Sandra voor de uitnodiging, blij dat we het meegemaakt hebben!

2020-02-01_211139.jpg 2020-02-01_211725.jpg 2020-02-01_211730.jpg 2020-02-01_215044.jpg 2020-02-01_215151.jpg 2020-02-01_215402.jpg

Adding content to the end of the web.

Next
Previous