Grappige nieuw serie: Avenue 5

Sinds vorige week hebben Iris en ik een nieuwe serie gevonden welke we zeker blijven volgen: Avenue 5.

Deze serie gaat over een luxe space cruise, zo’n 40 jaar in de toekomst. Onder leiding van kapitein Hugh Laurie (voor velen ondermeer bekend als de dokter uit de ziekenhuis serie “House M.D.") komt deze luxe cruise in wat problemen terecht. Vervolgens ontstaat een wat ongemakkelijke ontdekkingsreis tussen commercie, roeien met de riemen die je hebt, belangen, verantwoordelijkheid en automatisering. Vraagstukken die bijzonder van deze tijd zijn met de toenemende autonomie van Tesla’s etc. Dingen die je je eigenlijk wel al te goed kan voorstellen, hoe absurd gebracht ook.

In de serie is Zach Woods de customer-relations figuur die ook echt lekker in zijn rol past (bekend van ondermeer de serie Silicon Valley) met volledige inadequaatheid. De serie is absoluut niet serieus te nemen of serieus bedoeld.
De serie bevat niet echt grappen. Het is de hele situatie, inclusief de bizarre ontwikkelingen bij hun problemen, maken het wel bijzonder grappig. Met open mond en gekromde tenen zit je te kijken hoe het verhaal zich ontvouwt in misère. En hoe snel zaken en situaties in de serie het nieuwe normaal worden. Zo bizar en outlandish als het neergezet wordt, zoveel zaken zijn tenenkrommend omdat ze toch ook iets te herkenbaar zijn.

Wanneer Nasa informeert naar de satelieten om het schip wist ik dat het een blijvertje voor me was, you’ll see! 😆d

Heerlijk om te kijken, Iris en ik genieten er beiden van. Avenue 5 is een aanrader dus!

House MD

Hugh Laurie

Zach Woods

Zach Woods

Bekijk hier de trailer:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous