Starcom: Nexus

Ik heb altijd al erg veel van space games gehouden. Wing Commander: Privateer, Freelancer, Star Control II, X3 en vele andere heb ik erg veel tijd in doorgebracht. Ik kon altijd erg genieten van het verkennen, de vrijheid en de stress. Naast mooie dingen ontdekte je vaak ook problemen.

De spellen kennen meestal een economie waarmee je tegen toenemende risico’s ook toenemende beloningen kan krijgen. Meer middelen leidt tot grotere schepen en betere wapens.

Bij het upgraden van je schip loop je meestal ook tegen een micro-economie aan: heeft je schip wel de batterijkracht om die dikke laser af te vuren? Of moet je schip na twee missers tien minuten opladen om nog een salvo af te vuren? 😬
Dat kan stressvol zijn wanneer je in gevecht bent! En die machtige rakketwerper met zulke krachtige rakketen dat je er eigenlijk maar 2 kan betalen en je jezelf naar faillissement voelt glijden bij ieder schot dat je lost..

Het is lang geleden dat ik zo’n game gehad heb waarmee ik het echt naar mijn zin had. Er zijn tussendoor wel nog een paar aardige voorbij gekomen zoals Space Pirates and Zombies (2), Rebel Galaxy, maar de jeuk blijft!

Als tussensnack heb ik deze game gespot en dus ook aangeschaft: Starcom: Nexus (uiteraard ook te koop via Steam, €16,79). Het spel lokte me vooral omdat het een topdown dual-stick discover game is. Meteen viel op dat je je eigen schepen kan maken, maar dat trekt me niet echt. Wat me wel trok was dat het er groot uit ziet, dat er veel positieve reacties bij staan en dat het een hele eigen uitstraling heeft.

Ik heb er nu wat uurtjes in zitten en ik moet zeggen, het verrast me echt enorm! In plaats van een snackje is het wel echt de full monty! Het spelt bouwt leuk op, je ontdekt vanalles en het heeft een behoorlijke zen-factor met het ontdekken. Vaak escaleren de zen-momenten ook fel overigens. Het spel voelt rijk en groot.

Fight!

Met het uitbreiden en groeien voel ik me het ene moment heerlijk OP, het andere moment moet ik een safegame laden omdat ik blijkbaar niet de enige ben met heftig spul 😝. Zo hoort het wat mij betreft te zijn.

Het spel pushed je om de boel te verkennen en steeds de grenzen te verleggen. Het verhaal is aardig en de andere rassen leuk en ook wel een beetje herkenbaar van ondermeer Star Control II. Je kan zien dat het op een aantal belangrijke punten duidelijk geïnspireerd is!

Genoeg te ontdekken!

Dikke aanrader wat mij betreft! Check vooral even de trailer:

Adding content to the end of the web.

Next
Previous