Maasduinen, even eruit!

Na weer braaf een hele week binnen gebleven te zijn was ik wel echt even toe aan wat anders! Dus zijn we lekker vroeg naar de Maasduinen geweest. Het werd nog snel erg warm, best lekker! De geur van het naaldbos, de hei en het stuifzand doet dan behoorlijk goed 😎.

Dit keer was anders dan onze normale wandelingen. Aeron liep niet achteraan te balen of hoefde niet getild te worden. Hij vond alles leuk en interessant en had 1001 vragen over alles. Er waren veel Citroenvlinders welke soms ook tegen Aeron aan fladderden, of zelfs zijn hoofd of schouder gingen zitten.
We deden alsof het telkens dezelfde was die tegen hem aanbotste of bij hem kwam zitten, zodat Aeron overtuigd was dat hij een vlindervriendje had! Dat maakte de aandacht voor deze vlinders nog veel groter. Hoogtepunt was dat Aeron op afstand de struiken in riep waar we woonden (“in een huis bij Oma in de buurt!") zodat ze eens konden komen spelen 😁, dat was echt heel grappig en lief.

Daarnaast hebben we prikkerstruiken gevonden waar konijntjes veilig voor andere dieren onder konden spelen en een mooie uitkijktoren. Doordat Aeron erg betrokken was bij de wandeling haakte Elias ook goed aan, die heeft misschien wel een kilometer meegesjokt (en vaak op zijn neus gelegen, hij sjouwt ook overal random het bos in).

Kortom, het was een erg mooie en fijne dag om eruit te zijn. Zelfs de jongens genoten ten volle terwijl die normaal liever thuis op de schommel of trampoline zitten!

Steen

Boomstronk

Kom!

Naar de toren!

Hoge heuvel

Wat een vergezicht

Even snacken!

Bloemen bloeien aan de bomen

Elias ziet iets

Daar zitten vlinders en konijnen

Koeien

Plaatje van de Citroenvlinder geleend van zijn Wikipeda pagina!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous