Ochtendritueel en kloklezen

Iedere morgen komt Aeron om 7:00 uur naar onze slaapkamer, want dan staat zijn “klok” op het zonnetje. Dat is het signaal dat hij uit zijn bed mag! Hij komt ons dan vertellen dat hij wakker is, dat het zonnetje er is en dat het buiten licht is. Dat alles vertelt hij in de deuropening, met zijn armen vol knuffels welke hij bij heeft om de wereld vrolijk te stemmen. Deze zijn bedoeld als volgt: Aeron heeft een duidelijk vooropgezet idee van wie welke knuffel toegewezen krijgt.
Na de toespraak komt hij deze geven. Wanneer we de toegewezen knuffel hebben aangepakt komt hij er bij liggen. Soms lief bij mij, soms lief bij Iris. Meestal houdt hij dat circa 5 minuten vol voor hij naar beneden wil.

Dit ritueel is ondertussen behoorlijk ingesleten 😊.
Vanmorgen vroeg Iris aan mij hoe laat het dan was. Aeron wilde antwoorden en vloog op de wekker af. Aeron kan namelijk goed kloklezen als je het hem vraagt.
Meestal krijg je ongeveer het volgende antwoord, nadat hij een tijd de klok bestudeerd heeft: “Zes over kwart voor zeven over 8 en half” (hij heeft werkelijk geen idee en vertelt maar wat! 🤣). Dit vind ik overigens altijd erg leuke antwoorden, daarom vraag ik hem ook best vaak hoe laat het is. Hij geeft namelijk altijd graag antwoord!
Vanmorgen kwam echter totaal onverwacht het volgende antwoord: “nul zeven één één”.

Blijkbaar zijn de getalletjes in Squla blijven hangen! We waren allebei totaal onvoorbereid op een bruikbaar antwoord en hebben hem verbouwereerd enorm bedankt. Daar was hij bijzonder mee in zijn nopjes 😄.

Dus. Het is geen kloklezen, maar het is wel cijfers lezen! En hij vindt het duidelijk leuk 😎.

Bij ons liggen

Adding content to the end of the web.

Next
Previous