Borderlands 3 is leuk!

Jààààààààààh, daar ben ik nogeens optijd bij! Het spel is 13 september 2019 uitgekomen. Zoals eerder gemerkt blijken kinderen wel eens invloed op je prioriteiten en dagindeling te hebben, of je het wil of niet. Borderlands is een serie waar we al lang fan van zijn. Borderlands 1, 2 en de Pre-Sequel hebben Iris en ik alledrie samen uitgespeeld. De Pre-Sequel hebben we zelfs samen met Tom en Catharina uitgespeeld. Dat was echt genieten. Het is een leuke actiegame met veel domme korte snelle humor en leuke (debiele) verhaallijnen.

Borderlands scenery

Leuke aankleding van een spel dat in de basis gewoon heerlijk wegspeeld. Met de Cell-shading tekenstijl die we eigenlijk hebben leren waarderen in de game XIII en veelal woestijn en psycho’s heeft het spel altijd zijn eigen verrote western uitstraling gehad die het ook wel echt een sfeer gaf.

XIIIXiii

Echt belangrijk zijn de telkens grote tot epische vuurgevechten die je in snel tempo achter elkaar door worstelt. Je gaat veel dood, maar zelfs dat is spannend: als je dood gaat heb je een tijd dat je alsnog een slachtoffer kan maken vanuit beperkte mobiliteit. Als je dat lukt dan krijg je second-wind en kan je verder spelen. Anderen kunnen je ook proberen te genezen in die toestand. Dat is vaak een spannende en stress-volle aangelegenheid: je ging immers niet zomaar dood :D.

Ik lees online veel mensen die klagen dat de verhaallijnen en de figuren slechter zijn bij deze uitgave waardoor mensen minder in het verhaal zitten en het daardoor een slechte editie vinden. Nu ben ik het eens dat de verhaallijn in de pre-sequel met Handsome Jack erg leuk en grappig was, maar verder heb ik nooit zo in de verhalen gezeten.


Ik bedoel, Handsome Jack was echt grappig geef ik graag toe, maar het verhaal is altijd maar een bijkomstigheid geweest. Het ging me veel meer om de one-liners en domme acties met Claptrap die als ronduit geschifte robot en “kameraad” de hele tijd voor vermakelijke onderbrekingen en grappen zorgde dan het doorgaan zodat je weet hoe het afloopt.

ClaptrapClaptrap

Ik vind de figuren nu net zo vermakelijk als anders en met de DLC die er ondertussen al bij zit (hey, een voordeel aan te laat starten!) zijn de verhaal lijnen nog best grappig. Wat vooral vet is is dat je eindelijk de planeet Pandora eens echt achter je laat en andere planeten bezoekt. Hele andere decors zijn leuk en goed voor de afwisseling.

Kortom, ik vind het allemaal meer dan toereikend. Iris en ik kunnen een paar avonden in de week een uur tot anderhalf uur spelen en dat is iedere keer gewoon even leuk en vermakelijk. De humor is kort genoeg dat hij in onze sessies tot zijn recht komt en je hebt altijd het gevoel dat je heel wat gedaan en beleefd hebt in die korte tijd.

Een shooter om met plezier doorheen te werken! Dikke aanrader!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous