Game review: Hades - Nog een keer!

Toen ik las dat Hades naar de Nintendo Switch zou komen zag het er heel interessant uit! Van de de makers van Bastion, Transistor en Pyre (Supergiant Games) was mijn interesse meteen gewekt. Hun games zijn altijd goed!
Volgens de makers is dit hun grootste project ooit. Nou is dat natuurlijk meestal standaard marketingpraat, maar ze kwantificeren het behoorlijk goed en je merkt het ook.

Hades is een hack-n-slash game waarin je telkens verliest. Je gaat iedere keer dood, maar bepaalde zaken die je verzameld hebt in je poging kan je investeren om blijvende verbeteringen aan je character te doen. Langzaamaan groei je in macht, terwijl je keer op keer probeert het einde te halen.

Hades

Deze release voor de Nintendo Switch was aangekondigd voor augustus/september en zou ook meteen betekenen dat de game uit de pre-release fase naar 1.0 zou gaan. Daarmee ontdekte ik dat hij op de PC dus al beschikbaar was. Hmm, daar wil ik hem ook wel hebben.
Nou, toen ik las dat het mogelijk wordt om de save-game van de PC op de Switch te gebruiken en kan je je voortgang dus behouden en tussen je devices delen. Hmmmmmmm, interessant!

Ik heb de game dus aangeschaft op de PC en moet zeggen dat het een opvallend leuke en goede game is. Ook al kan je de game samenvatten met “Die, die and die again” blijft hij fris en uitdagend. De figuren die je treft buiten je runs en de bazen in de runs onthouden namelijk wat er al gebeurt is. Je wordt regelmatig getrakteert op nieuwe dialoog en ontwikkelingen die poging na poging voortzetten.

Again!

De setting: je bent de zoon van Hades en hebt genoeg van zijn dodenrijk. Je wil ontsnappen. Omdat bekend is dat dit harstikke onmogelijk is (niemand ontsnapt aan de dood) vindt Hades het best: Je zoekt het maar uit. Iedere keer als het mislukt en je weer dood ging en terug komt, wordt je dan ook belachelijk gemaakt en geplaagd met je domme onderneming.
De goden op Olympus daarentegen vinden het een grappige onderneming waarbij ze het zoontje van Hades graag helpen bij zijn rebellie. Je krijgt dan ook steeds meer krachten en hulp van die goden onderweg.

Een gemiddelde poging om te ontsnappen duurt tussen de paar minuten (teleurstellend) tot 20 a 25 minuten (als het lekker gaat) tot nog toe. Het is gaaf om te ontdekken hoe alles vordert en te merken dat je naast je toenemende macht natuurlijk ook gewoon handiger wordt.

Slash

Deze game is goed kort speelbaar en zéér rijk in artwork, plezier en voiceacting. Dit voelt als een game die ik over 4 jaar nog af en toe lekker even doe. De cross-save tussen devices laat overigens nog even op zich wachten, maar is bevestigd en aangekondigd.Adding content to the end of the web.

Next
Previous