Nieuwe headset: Bose QuietComfort 35 II

Ik bezit ondertussen al een paar jaar de Sony WF-SP700N oordopjes. Daar ben ik bijzonder gelukkig mee. Ze zijn noise-cancelling in-ear. Briljant om mee te rennen, waar ik ze dan ook voor gekocht had. Ze doen het ook prima als microfoon, dus op werk gebruiken om muziek te luisteren en mee te bellen ging ook prima. De batterijtijd is ca 6 uur nog, wat meer dan voldoende is. Er zit een doosje bij waarin ze opladen. Als je van je plek weg loopt of gaat lunchen stop je ze daar in terug. Dus ze zijn voor mij effectief altijd vol.

WF-SP700n

Met videomeetings is het ook erg prettig in een volle ruimte, ze hingen dan ook veel aan mijn Mac laptop.
Toen besloot Apple een stok in de wielen te steken. Sinds een OS upgrade is mijn headset op de Mac mono geluid geworden, in één oor en dan ook nog bar slechte geluidskwaliteit. Als ik hier naar zoek op het internet hebben veel mensen dit issue, maar na lang wachten is er nog altijd geen oplossing. Met Corona is het video-meeten wel hard toegenomen, dus dit werd steeds hinderlijker.

Op zoek naar wat anders dus. Noise-cancelling wireless headset gewenst en bij langere tijd werken over-ear toch ook wel gewenst. De Sony in-ears houd ik mooi voor het rennen, dus bij deze ga ik voor comfort en afsluiting!
Als je dan op zoek gaat ontdek je snel dat je nogal ruime keus hebt. Ruim van heel weinig geld tot een paar duizend euro!!! Getver, dat ben ik ook weer niet van plan!

Nou wist ik dat Rob Maas en anderen op werk al geruime tijd zéér tevreden zijn over hun headset, dus daar maar eens naar geïnformeerd. Tevreden waren ze nog steeds en ook heel erg over de prijs kwaliteit verhouding. De Bose QuietComfort 35. Gezien ze die al lang gebruiken bleek er een opvolger beschikbaar, de Bose QuietComfort 35 II. Nou nou, what to do!

Bose QuietComfort 35 II

Ondertussen had ik zelf een aardige line-up van diverse headsets in een redelijk prijzensegment staan, allemaal goede reviews en goede specs. Na wat dubben ben ik dan toch voor de Bose QC35ii gegaan, voornamelijk door wat Apple mij met de vorige headset geflikt had. Ik heb geen zin weer iets te hebben wat spontaan niet meer werkt. Gezien mijn collega’s èn nog tevreden waren èn nog geen problemen hadden met verbinden met hun laptop ben ik dan voor de veilige oplossing gegaan.

Een beetje zoekwerk en nogmaals een goede tip van Rob verder vond ik hem voor €215 bij Amazon.de.

Ik gebruik hem nu een week. En ook meteen opvallend intensief omdat de buren een nieuwe dakkapel aan het zetten waren. Ik zit daar direct naast te werken. De noise-cancelling blijkt in de praktijk dermate agressief te zijn dat ik zonder overlast heb kunnen werken. Ik heb hem bijna een week lang onafgebroken op gehad, prima vuurdoop lijkt me 😁.

De batterijtijd is absurd lang. Ik heb het niet echt getest, maar denk er makkelijk 3 dagen intensief mee te kunnen. Veel interessanter nog is de super korte oplaad-tijd. Hij zit snel vol, dus dan vind ik zelf alle koptelefoontijd boven een werkdag lekker belangrijk 😋.

Ja, ben er uitzonderlijk blij mee, een aanrader!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous