Oudjaars-fun: Puzzelavond met Camping Hogenood

En zo kwam er dan ineens of eindelijk een einde aan het jaar 2020. Zoals alles in dit jaar was het vreemd en onwennig. Geen vuurwerk, geen rondje door de buurt om iedereen nieuwjaar te wensen en zo min mogelijk mensen zien is anders dan anders.
We hadden mijn moeder uitgenodigd om langs te komen en in ieder geval nog de traditionele oudejaarsconference te kijken: Met Youp is de avond in ieder geval toch herkenbaar 😊. Maar wat te doen de rest van de avond?

Ik had een tijd geleden iets gevonden wat ik wel wilde proberen: Een online-escaperoom. Er zijn er best wat te vinden als je goed zoekt. Door ons gebrek aan ervaring en omdat we niet wisten of dit leuk zou zijn besloten we te starten met een gratis variant: Camping Hogenood.

De plattegrond van Camping Hogenood

Het spel begint met een eerste puzzel. Er is nog 1 plaats beschikbaar en die moet je reserveren! Dat valt nog niet mee. Er is meer informatie verkrijgbaar dan je in eerste instantie ziet. En daarmee begint het puzzelwerk. Ik zal verder dan ook niets veraden of laten zien, wat ik nu toon is in de eerste klik zichtbaar.

Per puzzel heb je ook hints. Omdat het een onbegeleide escape-room is kan je die gewoon naar eigen inzicht openen. We hebben dit uiteindelijk slechts bij 1 puzzel gedaan. Achteraf bleken we door een domme fout aan onze kant het antwoord meteen goed te hebben maar we vulden het verkeerd in 😅. Daarmee was de frustratie van vastzitten bij die puzzel dus wel meteen weg.

Opvallend was dat we eigenlijk alle puzzels meteen goed begrepen en met veel plezier konden oplossen samen. Mijn moeder droeg ook stevig bij met het oplossen en sommige puzzels veranderden redelijk snel in een decentrale wedstrijd naar de oplossing 😄.

Het geheel is behoorlijk low-tech en dus voor iedereen geschikt. Wij hebben hem niet afgekregen omdat Youp van ’t Hek zijn conference ging starten, maar hebben bij het stoppen direct de datum geprikt wanneer we hem samen af zouden ronden!

Met al behoorlijk wat speeltijd er in kan ik zeggen dat het een leuke aanrader is om samen eens wat anders te doen! Camping Hogenood is gratis, maar vraagt je op het eind om een vrijwillige donatie voor wat je het waard vond. Een mooi en open model dus!

Last but not least: Beste wensen allemaal en een heel fijn, gelukkig en prettig 2021 gewenst!

Adding content to the end of the web.

Next
Previous